Asrın Projesinde Sona Gelindi

Asrın Projesinde Sona Gelindi

KARADENİZ´i AKDENİZ´e bağlayacak olan asrın projesinde sona gelindi. Bu yolun bitmesi akabinde SİVASLILAR 2 buçuk saatte KARADENİZ sahillerinde olacaklar.Karadenizliler´in de özellikle kış turizmi ve kaplıcalar için kendilerine en yakın il olan SİVAS´ı te

SPHM Özel Haber

KARADENİZ- AKDENİZ yolu sessiz sedasız tamamlanıyor. Osmanlı´nın dahi Sultanı Abdülhamid Han´ın 1872 yılında Ordu´yu Sivas´a bağlamak için tasarlatıp projelendirdiği bilindik ismiyle dereyolu projesi,bitmek için gün sayıyor.

Asrın projesinde sona gelindiği bilgilerine ulaşılırken, 2020 yılı sonunda  bu yolun hayata geçeceği ve SİVASLILARIN 2,5 saat sonra KARADENİZ sahillerinde olacakları bildirildi.

KARADENİZ- AKDENİZ yolunda çalışmalar bütün hızıyla devam ederken,bu yolun bitmesi akabinde, Mesudiye 1 saate, Sivas ise 2.5 saate düşecek. 600 km´lik yolun Ordu etabında ise sona gelindi.

Bu yol ile asırlık hayalin gerçekleşerek Karadeniz ve Akdeniz´in bir birine bağlanarak TÜRKİYE´nin olağanüstü durumlarda güvenliğinin de sağlama alınacağı görüşleri dile getirilmekte.

 Dağları, kayaları aşarak, 28 tünelle ve viyadüklerle geçilen yol, Karadeniz ekonomisini de şaha kaldıracak. Türk mühendis ve mimarlarının eserleri olarak 30 km´nin üzerinde tünellerle geçilen yol asrın projeleri arasında gösteriliyor.

KARADENİZLİLER´in bu yol bitmesi akabinde kış turizmi için SİVAS´a gelecekleri ve bu vesileyle SİVAS ekonomisinin önemli kazanımlar elde edileceği vurgulanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Asrın Projesinde Sona Gelindi