Tarih: 13.09.2014 21:46

Atın İçinde Kimler Var?

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ın en çok üyeye sahip sendikası olan Eğitim Bir, demokrasi şöleni olan bir seçime hazırlanıyor. Eski yönetimin hazır bir kadro ile yoluna devam edeceği iddia ediliyor. Eğitim Bir Sen’i köy derneğine dönüştürmekle suçlanan İlhan KARAKOÇ’a, kimlerin destek verdiği ise merak ediliyor...

 Halkın iktidarına karşı HSYK’da var olan direniş, Başbakan DAVUTOĞLU ve Cumhurbaşkanı ERDOĞAN tarafından kırılmaya çalışılıyor. Bir çok kurum ve sivil toplumda sessiz bir hale dönüşen Paralel yapının, Sivas’ta nasıl bir yol izlediği ise bilinmiyor.

Eğitim Bir Sendikası seçime hazırlanırken, tedbir amaçlı istifa etmeyip Eğitim Bir Sen’de kalan pek çok paralel yapı mensubunun mevcut yönetimi destekleme kararı adlıları iddia ediliyor.

Mevcut yönetim sayesinde bazı okul müdürlerinin atanmasında sessiz ve derinden etkin olan paralel yapının, Eğitim Bir’de bir görev değişimini istemedikleri vurgulanıyor. Bir kısmı istifa ettiği halde, bir kısmının istifa etmediğini belirten pek çok Eğitim Bir Üyesi, bu seçimde bir değişimin yaşanmaması durumunda, Sivas’ın sendikal anlamlı bir açmazın içine gireceğini ifade ediyorlar.

Uzun zamandır Eğitim Bir Sen İl Temsilciliği yapan İlhan KARAKOÇ’un, sendikayı “av ve avcı” derneğine çevirdiğini dile getiren sendika üyeleri, olur olmaz yerde okul müdürlüğü dağıtmakla da, sendika başkanını yerden yere vurmaya devam ediyorlar.

Akif İNAN’ın sonsuz bir aşkı olan Eğitim Bir Sen’in an itibariyle köy derneği gibi hareket edip, sorunun bir parçası haline dönüştürüldüğünü dile getiren üyeler, istişari bilgeliğin artık çok uzaklara gittiğini vurguluyorlar.

Seçime ramak kala İlhan KARAKOÇ’a şartsız destek veren pek çok kişinin, üyelerce iyi analiz edilmesi gerektiğine vurgu yapan Sendika üyeleri, bir değişimin olmazsa olmaz olduğunu dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —