Tarih: 25.09.2014 22:31

AYDIN, Kale Evleri`ne Odaklanmalı

Facebook Twitter Linked-in

Başkan AYDIN’ın Adliye Eski Binasının yıkımı ile sahaya inmesi kamuoyundan olumlu tepkiler aldı. Sivas Kalesi ile ilgili de entelektüel düşünceler geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Sivaslılar, mutlaka ama mutlaka Kale Evleri Projesinin yeniden düşünülmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyorlar. Mimar Turgut CANSEVER’in çalışmasının seyrekleştirilerek yeniden ele alınması durumunda, Sivas’ın gelecek yüz yılına bu projenin damga vuracağı belirtiliyor.

 Sivas içinde bulunduğu daralmışlığı aşmaya çalışıyor. Sivas’ın üç dev adımından biri olan Yıldız Dağı Kayak Merkezi çalışmaları hız kesmeden ilerlerken, diğer iki büyük adım olan KIZILIRMAK ve KALE EVLERİ PROJESİ Başkan Sami AYDIN’ı bekliyor.

Kızılırmak’ın Sivas’ın Kızılelması olduğu kamuoyunca dile getirilirken, bu ırmağın dizginlenmesi durumunda bu şehrin İtalya, Eskişehir ve İstanbul gibi bir güzelliğe kavuşacağı görüşleri ifade ediliyor.

Bir diğer önemli adımın Sivas Kalesi olduğu biliniyor. Özellikle dünyaca Ünlü Mimar Turgut CANSEVER’in Sivas’ın kurtuluşu olacak dediği Kale Evleri Projesi, Sami AYDIN tarafından yeniden incelenmeyi bekliyor.

Projenin seyrekleştirilerek yeniden ele alınması gerektiğini ifade eden şehir planlamacıları, Kale de mutlaka eski Sivas evlerinin inşa edilerek, hem mahalle dokusunun yaşatılabileceği hemde Film Platosu için doğal yer hazırlanacağı görüşlerini belirtiyorlar.

Kayseri, Malatya, Mardin gibi şehirlerin eski evlerini imar ederek doğal film platosu oluşturarak film festivalleri yaptıkları bilinirken, Sivas’ın da mutlaka bu kervana katılma zamanının geldiği vurgulanıyor.

Sivas’ta eski evlerin yapılacağı tek yerin burası olduğu vurgulanırken,konum itibariyle de film platosu için yine en uygun mekanının Sivas kalesi ve civarı olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —