AYIP, AYIP!

AYIP, AYIP!

Kongre Lisesi ve Selçuk Ortaokulu´nun hemen yanı başında bulunan metruk bina görenleri ürkütüyor. Nazi Almanya´sı İşkence mekanlarını anımsatan yapının, güvenlik açısından da tehdit oluşturduğu ve buraya biran önce BELEDİYE´nin el atması bekleniyor.

SPHM ÖZEL HABER

Şehrin siluetinin düzenlenmesi konusunda sınıfta kalan SİVAS BELEDİYESİ eleştirilerin odağında. Şehir merkezindeki metruk binalar konusunda da yeterince duyarlı olmayan Belediye´nin, kamu yararına neden ivedi adımlar atmadığı ise bir diğer merak konusu.

Restore edilen BEHRAMPAŞA HANI´nın hemen karşısında, Kongre Lisesi ve Selçuk Ortaokulu´nun yanı başında bulunan metruk bina görenleri ürkütüyor.

Geçtiğimiz zamanlarda olumsuz pek çok anlamda gündeme gelen ve çevre güvenliğini tehdit eden yapının, değişik amaçlarla da kullanılması yanı sıra tiner bağımlılarının da uğrak yeri olduğu haber merkezimize gelen bilgiler arasında.

Öğrencilerin geçiş mekanları arasında da bulunan şehrin merkezindeki bu binanın bu haline Sivas Belediye´sinin nasıl müsaade ettiği ise anlaşılamıyor.

Çevre güvenliğini de tehdit eden pek çok unsurun her gün yaşandığı da bilinirken, vatandaşlar ?şehri yönetenler olumsuz bir olay olması durumunda mı buraya el atacaklar? sorularını soruyorlar soruluyor.

S.S.Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Mensupları İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından yapılan binanın yıkılarak yerinin yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

 



Anahtar Kelimeler: AYIP AYIP