Tarih: 06.09.2014 06:37

Aynalı Hançeri Sökecek mi?

Facebook Twitter Linked-in

Aydın yönetimindeki Belediye şehrin sorunlarına neşter vurmaya başladı. Adliye Eski Binasının yıkımına başlanması kamuoyunda takdir ile karşılanırken Sivaslılar, şehrin bağrına bir hançer gibi saplanan Aynalı Çarşı hakkında da Başkan AYDIN’ın bir düşünce geliştirmesini bekliyorlar.

 Sivas Belediyesi şehrin sorunlarını yavaş yavaş masaya yatırmaya başladı. Kent Meydanı Projesinin mimarlarından biri olan Sami AYDIN’ın özellikle Eski Adliye Binasının kaldırılarak yerine yeşil alan yapılması yönündeki attığı adım kamuoyunca yakından takip ediliyor. Bu büyük alanın Kenet Meydanına dahil edilip, altına da katlı oto park yapılacak olması Sivaslıların beğenisini topluyor.

Eski Adliye Binasının yıkımına Belediye ekiplerince başlanması memnuniyet oluştururken, o binanın yanında bulunan Nüfus Müdürlüğü’nün de biran önce yıkılarak yerinin yeşil alana dahil edilmesi bekleniyor.

Sivaslılar, Belediye Başkanı Sami AYDIN’ın adliye binasının yıkımı yönünde attığı adımın çok olumlu olduğu lakin bu adımların en tamamlayıcı olanının ise Aynalı Çarşı olması gerektiği görüşlerini dillendiriyorlar.

Zamanın ufuksuz yöneticileri tarafından o muhteşem meydana çakılan bir hançer olarak kamuoyunca bilinen Aynalı Çarşı’nın ya yıkılması, ya da yüzüne tarihi motifli bir giydirmenin yapılması gerektiği dillendiriliyor.

Başkan Sami AYDIN’ın, Kenet Meydanı’nı bereleyen bu ucube hakkında bir adım atarak, bu talihsiz yapının insanların göz ve ruh zevkini bozmasına engel olunması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —