Hastaneye Bir El Atılmalı

Hastaneye Bir El Atılmalı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi vatandaşlar tarafından eleştirilmeye devam ediyor. Pek çok bölümde deneyimli hocalar başka yerlere giderken, hastanede muhatap bulamadıklarını dile getiren Sivaslılar, bu duruma neden el atılmadığını s

 

Faruk KOCACIK yönetimindeki Cumhuriyet Üniversitesi deyim yerindeyse kaynıyor. Gerek hastane gerekse diğer bölümlerde huzursuzlukların yaşandığı ortada iken yönetimin yaşanan sorunlara duyarsız kalması anlaşılamıyor.

Özellikle Tıp Fakültesi hastanesi boyutu ile içli dışlı olan Sivaslılar, hastaneden hoşnutsuzluklarını yaşayarak görüyorlar.

Herhangi bir üniteye hasta başvurusu yapıldığında, muhatap hekim bulmakta sıklıkla zorluk yaşanırken, pek çok ?yoğun bakım vakasının ? da oradan alınarak başka hastanelere götürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

Deneyimli pek çok hekimin hastane yönetiminden rahatsız olması nedeniyle başka hastanelere gittikleri bilinirken, her fırsatta yenilik yapıyoruz diye kamuoyunu yanıltan Rektör KOCACIK´ın biran önce siyasi temasları bırakıp hastane ile ilgilenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bireysel olarak çok iyi ve barılı bir hekim olduğu bilinen lakin hastaneye hakim olup hastaneyi yönetmede başarı gösteremeyen Prof. Dr. Gökhan GÖKÇE´nin de, var olan sorunlar yumağını asla çözemeyeceği belirtiliyor.

DÖKMETAŞ döneminde il dışının yolunu tutan pek çok Sivaslı´nın, KOCACIK zamanında tamamen perişan olduğu ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Ayrıntılar SİVAS POSTASI