AZ KAVUN, AZ KABAK, AZ KİTAP

AZ KAVUN, AZ KABAK, AZ KİTAP

Geçtiğimiz yıl 4 Eylül Kültür Sanat Günleri bünyesinde gerçekleştirilen Sivas Kitap Günlerinin bu yılda yine 4 Eylül içinde olacağı bilgisine ulaşıldı. Kurumsallaşmış ve okulların açık olduğu bir zamanda müstakil bir kitap fuarı olması gerekirken, işin ko

Geçtiğimiz yıl 4 Eylül Kültür Sanat Günleri bünyesinde gerçekleştirilen Sivas Kitap Günlerinin bu yılda yine 4 Eylül içinde olacağı bilgisine ulaşıldı. Kurumsallaşmış ve okulların açık olduğu bir zamanda müstakil bir kitap fuarı olması gerekirken, işin kolayına kaçılıp, kavun ve karpuz içinde kitapların sergileneceği belirtiliyor.

 Sivas’ın kitapla ünsiyeti noktasında yönetimsel sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Gerek Sivas Valiliği, gerekse Sivas Belediyesinin kurumsallaşmış bir kitap fuarı hakkında düşünce geliştirememeleri şiddetle eleştiriliyor.

Okulların açık olduğu bir zamanda gerçekleşmesi uygun olan Sivas Kitap Fuarının, yine 4 Eylül içinde kavun ve karpuzların içine serpiştirilmeleri anlaşılamıyor.

Geçen sene 4 Eylül etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Sivas Kitap Günleri, başlangıç olması itibariyle çok önemsenmiş, bunun kurumsallaşmış bir kitap fuarına dönüştürülmesi yönünde kararlar alınmıştı. Aradan uzunca bir zaman geçmesine rağmen ses seda duyulmazken, bu konuda kat edilen mesafenin ne olduğu Sivas kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Türkiye’de birçok il kitap fuarları ile seneye başlarken, bundan nasibini almayan illerin başında Sivas geliyor. Bundan dört beş yıl önce, Sivas’ın önde gelen kültür insanları bir kitap fuarı düzenlemek için çeşitli girişimlerde bulunmuşlar ve çok önemli mesafeler kat etmelerine rağmen İl Kültür Müdürü Kadir Pürlü’nün şehir bürokrasisini “yapamayız altından kalkamayız” türü yanlış yönlendirmesi ile sonuçsuz kalmıştı.

Geçen sene 4 Eylül etkinlikleri içinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN’ın özel çabaları ile önemli bir sonuç ortaya çıkmış ve bunun kurumsallaşması gerektiği hususunda adımların atılacağı şehir kamuoyuna vaad edilmişti.

Aradan epey zaman geçmesine rağmen İlkbahar veya Sonbahar’da yapılması düşünülen Kitap Fuarı hakkında bir gelişmenin olmaması kaygı ile takip ediliyor.

Birçok Sivaslı, okulların açık olduğu bir zamanda aynen Malatya veya diğer iller gibi kurumsallaşmış müstakil bir kitap fuarının yapılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas Postası Haber Merkezinin ulaştığı bilgilere göre, Sivas Kitap Fuarının yine 4 Eylül içinde olması yönünde Vali Alim BARUT’un bir düşünce içinde olduğu ve bunun da son derece yanlış bir düşünce olduğu kültür insanlarınca dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda