Tarih: 10.04.2020 12:45

BAHAR SANCISI!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ın en büyük sendikalarından biri olan EĞİTİM BİR SEN, tartışmalı bir süreci yaşıyor. Eğitim Öğretim anlamlı şuana kadar felsefesi olan bir düşünce geliştirme noktasında başarı gösteremeyen sendikanın ?şahısların arzuları doğrultusunda? bir görevlendirme takibi içinde olması ise eleştiriliyor.

SENDİKANIN, tepe yönetiminde oldukları bilinen Güngör DEMİRKAYNAK ve Bilge KAYA ise üyelerin en sert tepki gösterdikleri isimler arasında.

Süreci yakından takip eden pek çok Üye bu iki ismin daha önceki MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ Zekeriya ÇINAR tarafından ?özel büroda? görevlendirildiklerini ve her ne hikmetse zamanın Milli Eğitim Müdürünün altını da oyma girişiminde yer aldıkları herkes tarafından ifade ediliyor.

Milli Eğitim Müdürü değişimi akabinde, MUSTAFA ALTINSOY etrafında konumlanma girişimini başarı ile yerine getiren Bilge KAYA´nın ise, ALTINSOY ile arasındaki bağın mahiyeti merak ediliyor.

SİVAS POSTASI´na gelen bilgiler ise araştırma gerektirecek nitelikte. Özellikle Bilge KAYA ile ilgili bazı şikayetlerin olduğu hatta şikayet dilekçelerinin verildiği iddia edilirken, ALTINSOY´un ise bunları işleme koymadığı eğitim camiasında konuşulmaya devam ediyor.

Eğitim birin bu tür bilgilerinden haberinin olup olmadığı merak edilirken, söz konusu şikayetlerin işleme konulmaması hususunda EĞİTİM BİR SENDİKASININ, ALTINSOY ile görüştüğü de bilinenler arasında.

Üyelerinin geneli tarafından yoğun eleştiri alan bu iki ismin Başkan İbrahim TEMİZ tarafından ısrarla yönetim içinde tutulmalarının nedeni ise merak ediliyor.

Halil İbrahim TEMİZ´e bu ve benzeri bazı üye ve delegeler ile ilgili sıkıntıların zamanında kendisine iletildiği lakin TEMİZ´in ?seçimin kritik olduğu? düşüncesi ile bu eleştirileri dikkate almadığı bilgilerine ulaşıldı.

Seçim biteli aylar olmasına rağmen Başkan TEMİZ´in, yeni bir yapılanma hususunda nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. Sendikanın geniş üye kitlesinin de duygularını temsil edip, eğitim öğretim anlamlı bir düşünce içine ne zaman girecekleri de merak edilirken, EĞİTİM BİR´de yaşanan sancının da ne zaman biteceği önümüzdeki günlerde belli olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —