Tarih: 30.06.2017 10:44

Bak Bak Bak!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

  Çarpık kentleşmenin, ucube binaların ve kişiye özel imar uygulamalarının adeta ana vatanı olan SİVAS, görüntü kirliliğinin de merkezi konumuna dönüştü. Eski yapıları ve tipik şehir mimari dokusu da az az katledilen şehrin, bu akıbetinin ne olacağı bilinmiyor.

CUMHURBAŞKANI Erdoğan´ın aylar önce yaptığı mimarlar toplantısında ?artık dikey mimari yerine yatay mimariye? önem verelim demesi bütün şehirlerde makes bulurken, Başkan Sami AYDIN´ın başını çektiği şehir imar vaziyetinin dikeyin en dikeyi olduğu herkes tarafından biliniyor.

Özellikle Yeni Hastane etrafı, Kardeşler Mahallesi ve Eğri Köprünün yanında KIZILIRMAK´ın tam dibi dikey mimarinin en göze görülür örneklerini sergilerken, Başkan AYDIN´ın bu yapılarla bir ilintisinin olup olmadığını ise kendisinin objektif olarak şehir kamuoyun izah etmesi gerekiyor.

Kişiye özel imar uygulamaları ayarladığı iddia edilen Başkan AYDIN´ın geçtiğimiz günlerde ?artık yatay mimarinin önünü açacağız? demesi inandırıcı bulunmadı.

Kendi eş dost ve yakınlarının nerde boş alan varsa dikeyin en dikeyini uyguladıklarını iddia eden SİVASLILAR, Başkan AYDIN´ın ?Cumhurbaşkanımızın dediğini yapacağız? demesinin  samimiyetle bağdaşmadığı dile getiriliyor.

Yatay mimarinin bir medeniyet duruşu ve toprakla bütünleşme olduğunu dile getiren kanaat insanları, daha çok kazanma ve daha çok dikey mimari üzerine kurgulanmış müteahhitlik anlayışının şehri ucube bir hale getirdiği ve bunda da en büyük sorumluluk ve vebalin de Belediye yetkililerinde olduğu görüşlerini belirtiyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —