Bakanlık´ta Hummalı Çalışma

Bakanlık´ta Hummalı Çalışma

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ ve Ekibi yeni müfredat çalışmasını sürdürüyor.Titiz bir hazırlık süreci yaşanırken, eğitimin bizzat içinde olan EĞİTİM FAKÜLTESİ MEZUNU eğitimcilerden de görüş alınacağı ve müfredatın geniş bir istişari değerlendirmeler so

 

Bakan İsmet YILMAZ´ın Milli Eğitimde modern ve geleneksel düşünceyi harmanlama çalışmaları devam ediyor. Özellikle öğrencilere modern dünyayı iyi analiz edip yorumlayabilecekleri bir müfredat hazırlama girişiminde olan YILMAZ ve ekibi, titiz çalışmalar yürütmeye devam ediyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre müfredatın daha verimli bir düşünceyi kapsaması yönünden  önemli düşünceler olacağı yönünde.

Özellikle PISA raporlarının açıklanmasına rağmen bunun doğru okunması durumunda Devlet Okullarında dav gözle görülür bir başarının yaşandığı ve bu başarılı artışın önümüzdeki dönemdeki raporlara yansıyacağı vurgulanmakta.

Müfredatın tepeden tırnağa yenilenmesi mümkünken, 15 Temmuz ihanetinin de önümüzdeki dönem müfredatta yer alacağı bilgisine ulaşıldı.

Ayrıca İleri görüşlü bürokratların müfredatın şekillenmesi yönünde kapsamlı düşünmeleri ise olumlu bulundu. Özellikle müfredatın hazırlanma sürecinde, bizzat eğitimin içinde olan idealist eğitimcilerden de fikir alınacağı bilgisine ulaşıldı.

Eğitim FAKÜLTESİ çıkışlı eğitimcilerin görüşlerinin de alınarak müfredatın o minvalde de şekil alması olumlu bulunuyor.

 



Anahtar Kelimeler: Bakanlık Hummalı Çalışma