Bakanlıktan Devrim Gibi Adım

Bakanlıktan Devrim Gibi Adım

Milli Eğitim Bakanlığı gelecek yıl itibariye devrim gibi uygulamalar yapacak. Duygusuz ve bilinçsiz nesillerin oluşmasını engellemek için, öğrencilerin iç dünyasını şekillendirecek uygulamalara geçecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı devrim gibi kararlar üzerinde çalışıyor. Bakanlık, duyarlı nesiller yetiştirmek için çocukların iç dünyalarına yönelik uygulamalara geçecek. Hatta sosyal kültürel çalışma yapan öğrenciler notla değerlendirilerek TEOG gibi sınavlarda da bu puanlar göz önünde bulundurulacak.

Bir enstrüman çalan, tiyatroda oynayan, bir spor etkinliği içinde olan, sanat çalışmaları bulunan öğrenciler değerlendirmeye tabi tutularak, ödüllendirilecek ve de örnek gösterilecek.

Bu tür faaliyetlerin nota da dönüştürüleceği bilgisine ulaşılırken, ayrıca örnek alınması hususunda da yan destekler de sağlanacak.

Bakanlığın öğrencilerin duygu yönünü geliştirici çalışmalar içine girmesi ise eğitimcilerce olumlu bulunuyor. Bakanlık çalışmasının en önemli adımının ise İlkokul 1 ile 4 arasında olduğu alınan bilgiler arasında. 1.sınıf ve 4.sınıf dönemlerinde öğrencilerin duygu yönlerinin güçlenmesine ağırlık verileceği ve bunun ortaokul döneminde de destekleneceği belirtiliyor.

Hacivat- Karagöz, Keloğlan, Nasrettin Hoca gibi kadim kültür değerlerimizin de öğrencilere daha iyi anlatılarak onların sanata dahillerinin salanacağı bilgisine ulaşıldı.

Sadece soru çözen, tabletle oynayan, cips yiyen, dört şıkta hayatı arayan duygusuz nesiller yerine, sosyal duyarlılığı önde tutan bir toplum oluşması için, bu adımın çok önemli olduğu eğitimcilerce dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Bakanlıktan Devrim Gibi Adım