BAKIR Bir Adım Önde

BAKIR Bir Adım Önde

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük seçimlerine doğru yol alıyor. Faruk KOCACIK’ın aday olmayacağına kesin gözüyle bakılırken, özellikle Mehmet Bakır ve Faruk Kocacık zamanında yapılan kadrolaşmaların seçimleri etkileyeceği vurgulanıyor. Cumhurbaşkanı

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlük seçimlerine doğru yol alıyor. Faruk KOCACIK’ın aday olmayacağına kesin gözüyle bakılırken, özellikle Mehmet Bakır ve Faruk Kocacık zamanında yapılan kadrolaşmaların seçimleri etkileyeceği vurgulanıyor. Cumhurbaşkanı ve YÖK’ten Kocacık ve Bakır’a vize çıkmayacağı belirtilirken, değişik isim arayışlarının gündemde olduğu ifade ediliyor.

 Seçimlere epey bir zaman kalmasına rağmen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yeni rektörlük seçimlerine kilitlendi. Bakır, Dökmetaş gibi tıp kökenli adaylardan dili yanan Üniversitenin Tıp dışı bir aday olan Faruk KOCACIK’ı desteklediği ve bundan da gelinen nokta itibariyle memnun olunmadığı belirtiliyor.

Özellikle Faruk KOCACIK ve Hüseyin YILMAZ ikilisinin yanlı kadrolaşmalarla her daim gündemde kalmaları eleştiri alıyor.

Mehmet BAKIR’ın kendi rektörlüğü zamanında yapamayacağı iki kızının işaretli ilan ile KOCACIK ve YILMAZ tarafından Üniversiteye alınması başta olmak üzere pek çok konuda iyi bir sınav verilmemesi, Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ, Ali ERKUL ve Hüseyin SARI’dan oluşan ekibi zor durumda bıraktığı üniversite kaynaklarınca dillendiriliyor.

Faruk KOCACIK’ın yeni dönemde seçime girme gibi bir lüksünün olmayacağına dikkat çeken kaynaklar, özellikle Mehmet BAKIR’ın yaklaşık 150 civarında kemikleşmiş oyunun olduğunu ifade ediyorlar. Muhafazakâr pek çok hocanın da görülmeyen bazı mobbingler nedeniyle üniversiteden ayrıldığına dikkat çeken pek çok üniversiteli, önümüzdeki seçimin çetin geçeceğini belirtiyorlar.

Mehmet BAKIR ve ekibinin özellikle ümitlerini Ekmeleddin İHSANOĞLU’na bağladıkları ve İHSANOĞLU’nun seçimi kaybetmesinin şokunu hala üzerlerinden atamadıkları belirtilirken, Cumhurbaşkanı önüne son demde BAKIR’ın gidebileceği hatta KOCACIK ekibinden Hüseyin YILMAZ’ın da destekleneceği yorumları yapılıyor.

Tıp kökenli bir adayın KOCACIK başarısızlığından dolayı şansının arttığı iddia edilirken, yeni rektörün tıpçılar arasından seçilme ihtimalinin daha da yükseldiği vurgulanıyor.