Tarih: 26.08.2015 10:25

BALEL, 25 Yıl Aradan Sonra Sivas´ta

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas kabuğunu kırmaya başladı. Köy festivalleri, broşür dağıtma kültürü, ?burası bir kültür şehridir? aldatma nutukları, ?etli pide, kelle kırdırma, kadın günleri, ellik halayı, kangal köpeği? türü yavan kasaba pazarı mantığı dışında, entelektüel bir damara doğru zor da olsa yol alıyor.

Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresi uhdesinden geçekleştirilen Sivas Kitap Günleri, Sivas tarihine altın harflerle yazılıyor.

Derli toplu organizasyon, istişari gelenek, canhıraş koşuşturmalar eşliğinde vücuda gelen Sivas Kitap Günleri´nin, bu sene muhteşem geçmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz kitap günlerinde önemli bir başarı yakalandığı gözlemlenirken, özellikle ?ilçelerin kavun karpuzunun? başka bir mekâna kaydırılması ile anlamını yeni bulan 4 Eylül, Kitap Günleri ile de adeta zirveyi gördü.

Kitap Günleri´ne bu sene Dünyaca ünlü hikâyeci Mustafa BALEL´in de davet edildiği ve BALEL´in bu davete icabet edeceği belirtildi.

Eserleri pek çok yabancı dile çevrilen, Fransa, Romanya, İran başta olmak üzere pek çok ülkede tanınan Sivaslı hemşehrimiz Mustafa BALEL´in, Sivas Kitap Günleri´n de kitaplarını imzalayacağı bilgisine ulaşıldı.

31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında Kitap Günleri içerisinde bulunacak olan BALEL, bunun dışında doğup büyüdüğü sokakları, caddeleri, mahalleleri gezecek.

Ünlü Yazar BALEL´e, Sivas´ta kaldığı günler boyunca, özel oluşturulmuş bir kültür ekibinin mihmandarlık yapacağı alınan bilgiler arasında.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —