BALLI DEĞİŞİKLİK KAMUOYUNU ŞOK ETTİ!

BALLI DEĞİŞİKLİK KAMUOYUNU ŞOK ETTİ!

Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız haberde, RESMİ TESİS alanının yangından mal kaçırırcasına KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA alanına çevrildiğini kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu oldu bitti kamuoyunda infial uyandırırken, BBP Belediye Meclis Üyelerinin ise dün itiba

(Geçtiğimiz haftalarda konu ile ilgili yaptığımız haber şu şekildeydi.)

SİVAS POSTASINA ulaşan ve şehir kamuoyuna dalga dalga yayılan bir haber şaşkınlıkla takip ediliyor.

SİVAS MERKEZ Danişment Gazi Mahallesi Pafta 150-Ada:376 Parsel 1 olan resmi alandaki imar tadilatı şehirde konuşuluyor.

2017 öncesi 376 ada, burası RESMİ TESİS alanı iken 2017 de dönemin Belediye Başkanı Mecliste yaptığı konuşmada ?Çimento Fabrikasının 376 alanla ilgili bir dilekçenin olduğu ve bu dilekçede kendilerine ait olan bu yerin ihtiyaçları olmadığından dolayı bir yatırımcının istediği ve bundan dolayı 376 adanın resmi tesis alanından çıkarılarak ?KONUT DIŞI KENTSEL ÇALIŞMA? alanına dönüştürülmesi isteniyor?  diye Meclise konuştuğu öğrenildi.

Akabinde alanın resmi alandan çıkarılarak, Kentsel Çalışma Alanına dönüştürüldüğü bilgilerine ulaşıldı. Bu dönüşmede ise yaklaşık 74 bin metre kare alanın resmi alandan çıkarılarak? Konut Dışı Kentsel Çalışma? alanına yapıldığı belirtiliyor.

376 ada da 1 nolu parselin 23810 m karesinin resmi alan olarak kaldığı biliniyor.

KAMUOYUNA geçtiğimiz hafta (03-10-2019) 2017 tadilatında ?RESMİ ALAN? olarak kalan 1.nolu parseldeki 23810 metre karenin yaklaşık 74 bin metre karesi yetmezmiş gibi burasının da ?Benzinlik ve turistik tesis alanı? olarak değiştirildiği öğrenildi.

Belediyenin böyle bir tadilatta nasıl bir kamu yararı gözettiği merak ediliyor.Ayrıca Belediyenin KURUMLARA böyle bir arsaya ihtiyaçlarının olup olmadığını resmi olarak sorup sormadığı da bilinmiyor.

 



melihhh
17.11.2019 00:14:58
ilginç zaten belediyede bazı şeyler mesela Yiğiter ekmek fabrikası.Selçuklu mah 4 katlı ruhsat almış bina 2 katlı.Pencereden baca yapmış.Yıllrca kullanmış projede yok.Yine yılalrca fan kullanmış projede yok.Ve yasal degerinin üstünde gürültü ile ilgili 3 defa işlem yapılmış hakkında.Perakande satıştı şimdiye kdar kimseye fiş vermmeiş hakında 5 kez cezai işlem yapılmış.AmA hala fırın butun yasakaları işlmesine ragmen hatta 4 katlı ruhsat alıp 2 katlı çalışan fırın devam ediyor.Garip sanırım dokunulmazlıkları var Yiğiterlerin!!!!!