Tarih: 30.06.2014 02:03

BARAKA “AVM“ AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Sivas en sonunda bir Alış Veriş Merkezine (AVM) kavuştu. Tarihi kent meydanı içine, barakalardan kurulan alış veriş merkezine, halkın büyük ilgi gösterdiği gözlemleniyor. Her türlü ürünün satıldığı “Baraka AVM” yerleri, kiralama usulü ile esnafa verildi. Tarihi meydana akın eden Sivaslılar, iftar sonrası satılan eşyaları incelemek ve almak için adeta bir biri ile yarıştılar. ..

 Büyük şehirlerde boy gösteren AVM’lere en son TOKAT katılmıştı. “Osman YILDIRIM, Sivas’ta kazandığı parayı Tokat’a yatırım yapıyor” eleştirileri arasında AVM yapılmış ve çok ilgi görmüştü. Tokat’da Alış Veriş Merkezi (AVM) büyük ilgi görmüşken, Sivaslıların buna gıpta ile bakmalarına neden olduğu biliniyor.

Ramazanın girmesi ile Sivas Kent Meydanı içine kurulan barakalardan oluşmuş AVM, görenleri ilk başta şaşırtmakla birlikte, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere akın akın yeni AVM’leri görmeye giden halkın, epey de alış veriş yaptığı gözlemleniyor.

Özel bir firma tarafından 3 bin ve 20 bin lira olduğu iddia edilen kira fiyatlarına rağmen ilgi gören bir çoğunun taktığı isim olan “Baraka AVM”, Ramazanın ilk gününden itibaren alış veriş severlerin akınına uğradı.

Kale Cami, Şifaiye Medresesi ve Buruciye Medresesi arasına kurulan ve yol boyu da eklemeler yapılan Barakalardan oluşan AVM’nin, Belediye ve Valilik önündeki havuzun etrafına da kurulup kurulmayacağı merak ediliyor.

Büyük bir heyecanla bu yeni yapıları gören Sivaslılar’ın, bu yeniliği içselleştirerek gezdikleri ifade edildi.

Çekirdek yiyip, dondurma yalayarak “Baraka AVM’lerin” önünde büyük bir izdihama neden olan halkımızın, bu büyük ilgisinin yapılan her şeye devam edeceği sanılıyor.

Kent Meydanı içindeki her boş yere bunun kurulup kurulmayacağı merak edilirken, AVM’siz olan şehre, barakalardan oluşan bir AVM’nin kazandırılması ahalinin geneline yakını tarafından memnuniyetle karşılandığı alınan bilgiler arasında.

Çok az olmakla birlikte, kurulan “Baraka AVM’leri” eleştiren bazı insanlar, Kent Meydanı gibi güzide bir yere estetikten yoksun bu alış veriş yerlerinin hiç yakışmadığını ifade ediyorlar.

Yüzde birlik bir kesimin şiddetle eleştirdiği bu Baraka AVM’leri, halkın yüzde yüze yakını beğendiğine göre, bunun şehirdeki her boş noktaya kurulmasının bir zararının olmayacağı görüşleri dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —