BARAKA “AVM“ YE BÜYÜK İLGİ

BARAKA “AVM“ YE BÜYÜK İLGİ

Sivas’ın ilk Alış Veriş Merkezi halkın yoğun ilgisini görüyor. İftarını açan Sivaslılar, soluğu Kent Meydanındaki alış veriş merkezinde alıyorlar. Gündüzü aç geçirmenin verdiği iştahla akşam tüketime dalan bir çok insanın, gece geç saatlere kadar me

Sivas’ın ilk Alış Veriş Merkezi halkın yoğun ilgisini görüyor. İftarını açan Sivaslılar, soluğu Kent Meydanındaki alış veriş merkezinde alıyorlar. Gündüzü aç geçirmenin verdiği iştahla akşam tüketime dalan bir çok insanın, gece geç saatlere kadar meydandan ayrılmadıkları gözlemleniyor.

 Sivas yıllardır bir AVM tartışması yaşaya dursun, barakalardan oluşan alış veriş merkezi halkın hizmetine girdi. Kent meydanını çepeçevre saran ve barakalardan oluştuğu için “Baraka AVM” diye tabir edilen bu yeni jargon, Sivaslılar’ın ilgisine mazhar oldu.

Ramazanın girmesi ile Sivas Kent Meydanı içine kurulan barakalardan oluşmuş AVM, görenleri ilk başta şaşırtmakla birlikte, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere akın akın yeni AVM’leri görmeye giden halkın, epey de alış veriş yaptığı gözlemleniyor.

Kale Cami, Şifaiye Medresesi ve Buruciye Medresesi arasına kurulan ve yol boyu da eklemeler yapılan Barakalardan oluşan AVM’nin, Belediye ve Valilik önündeki havuzun etrafına da kurulup kurulmayacağı merak ediliyor.

Büyük bir heyecanla bu yeni yapıları gören Sivaslılar’ın, bu yeniliği içselleştirerek gezdikleri ifade edildi.

Çekirdek yiyip, dondurma yalayarak “Baraka AVM’lerin” önünde büyük bir izdihama neden olan halkımızın, bu büyük ilgisinin yapılan her şeye devam edeceği sanılıyor.

Kent Meydanı içindeki her boş yere bunun kurulup kurulmayacağı merak edilirken, AVM’siz olan şehre, barakalardan oluşan bir AVM’nin kazandırılması ahalinin geneline yakını tarafından memnuniyetle karşılandığı alınan bilgiler arasında.

Çok az olmakla birlikte, kurulan “Baraka AVM’leri” eleştiren bazı insanlar, Kent Meydanı gibi güzide bir yere estetikten yoksun bu alış veriş yerlerinin hiç yakışmadığını ifade ediyorlar.

Yüzde birlik bir kesimin şiddetle eleştirdiği bu Baraka AVM’leri, halkın yüzde yüze yakını beğendiğine göre, bunun şehirdeki her boş noktaya kurulmasının bir zararının olmayacağı görüşleri dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda