Baş Müfettiş Listesi İptal Edilmeli!

Baş Müfettiş Listesi İptal Edilmeli!

Milli Eğitim Bakanlığının merkeze aldığı müfettişler içinden seçtiği 50 civarında Baş Müfettiş isimleri etrafında tartışmalar eksik olmuyor. Yeterli güvenlik soruşturmasının yapılıp yapılmadığı merak edilirken, olası listenin onaylanması durumunda Bakanlı

 

Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ, yeni müfredat başta olmak üzere Bakanlığın yeniden yapılanması için büyük uğraş verirken, bazı Bakanlık bürokratlarının Bakan YILMAZ´ı yanılttıkları konuşuluyor. Özellikle Bakanlık bünyesinde görevlendirilecek olan maarif müfettişlerinden 50 tane Başmüfettişin isimlerinin iyice incelenmediği dile getiriliyor.

Haber kaynaklarımıza gelen diğer bilgiler ise kan donduracak mahiyette. Bazı Bakanlık bürokratlarının sağlam duruşlu Milli Görüş kökenli müfettişlere ise geçit verilmediği yönünde.

Sağlam duruşlu insanlara geçit verilmediği belirtilirken, seçilen 50 Tane Baş Müfettiş hakkında gerekli güvenlik soruşturmasının ise derli toplu yapılmadığı yönünde. Hatta konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´a da iletildiği ve Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın da konuyu takip ettiği yönünde.

Merkezde değerlendirilen müfettişlerden sağlam duruşlu isimlerden baş müfettişlik sisteminin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiren eğitimciler, FETÖ kalıntılı isimlerin olmaması için özel çalışılmasının zaruret olduğunu belirtiyorlar.

Olası bir 50 kişilik Maarif Baş Müfettişi listesinin onaylanması durumunda, Milli Eğitim Bakanlığının 20 yılının bu isimler tarafından ipotek edileceği ve telafisi güç zararlara neden olacağı görüşleri dile getiriliyor.