Başarılı Öğrencilere Destek

Başarılı Öğrencilere Destek

Göreve başladığı günden bu yana, eğitimde nasıl çıtayı yükseltiriz çabasında olan Vali Davut GÜL,YGS´de dereceye giren öğrencilerin evlerine ziyaretler gerçekleştirdi.

 

SİVAS eğitimde istenilen başarıyı yakalayamıyor. Ufak tefek kurdela kesme ile bir yılı tamamlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün işlerlikli çalışmalar ortaya koyamaması şehirde tepki ile karşılanıyor.

Göreve başlar başlamaz ayağının tozu ile Veliler, İl Milli Eğitim Yetkilileri ve Okul Müdürleri ile toplantı düzenleyerek şehrin eğitiminde çıtayı nasıl yükseltiriz anlayışında olan GÜL´ün çabalarının ise yeterince karşılık bulamadığı kamuoyunda dile getiriliyor.

Yapılan bu toplantılara katılan pek çok okul idarecisinin ?biz yine kafamıza göre takılıp günü kurtarıp yılı bitirelim diye? bir birilerine şaka yaptıklarının ara ara duyulması ise eğitim vizyonunda nerelerde olduğumuzun bir göstergesi olarak kayıtlara geçmeye devam etti.

Bakan YILMAZ  ve Vali GÜL´ün eğitim öğretim adına her eksiği giderdiğini dile getiren duyarlı eğitimciler, buna rağmen şehrin eğitiminde gözle görülür bir canlılığın olmamasının kabul edilemez olduğu görüşlerini dile getiriyorlar.

Eğitim öğretimin ne denli önemli olduğu kapsamında adımlarını devamlı ileriye atan GÜL Ailesi, 12 Mart 2017 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı´nda (YGS) dereceye giren öğrencileri evinde ziyaret etti.

Vali GÜL ve Eşi Gülden GÜL, Sivas 2.si Nurullah BUDAK´ı evinde ziyaret etti. Başarılar dileyen Vali GÜL ve Eşi Gülden GÜL, bu tür başarıların artmasını dilediler.

Öğrencinin babası ve şehrin önde gelen sıra dışı eğitimcilerinden, Giresun Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü Mezunu olan Yücel BUDAK ile de bir süre sohbet eden konuklar, Sivas´ın eğitimi hakkında istişarelerde bulundular.

Ayrıca GÜL ailesi, diğer dereceye giren öğrencilerin ailelerine de ziyaretlerde bulunarak tebrik edip çeşitli hediyeler takdim ettiler.