BAŞARISIZLIĞA Net TAVIR!

BAŞARISIZLIĞA Net TAVIR!

SİVAS EĞİTİM TARİHİNDE bir ilk yaşanıyor. İlk defa VALİLİK, MİLLİ EĞİTİM,SENDİKALAR, KAMUOYU, SİYASET ?eğitimde başarısızlığa geçit verilmemesi? hususunda görüş birliği içerisine girdi.

SPHM ÖZEL HABER

LGS sonuçları başta olmak üzere okullarda yaşanan başarısızlıklar masaya yatırıldı. Özellikle merkez okullarda hiçbir fiziki sorun olmamasına rağmen, pek çok okulun KÖY VE BELDE okullarının gerisinde adeta nal toplaması şehirde infiale neden olmaya devam ediyor.

Vali AYHAN´ın dün yaptığı toplantıda başarısızlığa geçit verilmeyeceğini ifade ettiği ve artık eski düzenin devamının mümkün olmayacağını deklare etmesi olumlu bulundu.

BAŞARISIZ olanların arkasında kimsenin duramayacağı görüşünde ittifak edilirken, SENDİKALARIN da başarısızlığa hesap sorulması noktasında İL MİLLİ EĞİTİM´in yanında duracakları vurgulandı...

Şehir işleyişinin siyasi ayağı olan Ak Parti İl Başkanı Hakan AKSU´nun da, ?BAŞARISIZ İNSANLARIN? ayıklanması noktasında MİLLİ EĞİTİM´in yapacağı değişime tam destek verdiği öğrenildi..

SİVAS POSTASI şehir kamuoyunda olgunlaşan soruları tek tek sıralıyor;

-Bazı okul idarecileri ?SENDİKA ARKAMIZDA BİZE BİR ŞEY YAPILAMAZ? diye eğitim öğret için kıllarını neden kıpırdatmamışlardır?

-Devlet DESTEKLEME KURSLARI için önemli bütçeler verirken, bu kurslar gereği gibi yapıldı mı?

-Kurs yapılmadığı halde, yapılmış gibi para alındı mı?

-2 bin liranın üzerinde EK DERS ayarlamaları OKUL İDARECİSİ tarafından yapıldı mı?

-Bazı öğretmenlere daha fazla para alsın ve benim KUMPAS soruşturmalarımda şahitlik etsinler veya ?SUSSUNLAR? diye, özel ?SEÇMELİ DERSLER? ayarlandı mı?

-Hafta sonu yapılan kurslarda OKUL İDARECİSİ odasında pastalı kutlamalar yapılıp, öğrencilere FİLİMLER izlettirilerek eğitim sekteye uğratıldı mı?

-Bazı REHBER ÖĞRETMENLER için özel imtiyazlar tanınıp (Okula geç gelme, çocuğu ile gelme, kafasına göre rapor tutma) KUMPAS soruşturmalarında kullanıldı mı?

-Alan dışından öğretmen olmuş ve yetersizlikleri fırsat bilinerek bu ?eğitmenler? ayak işlerinde kullanılmış mıdır?

--VALİLİK ve MİLLİ EĞİTİMDEN gelen yazılar öğretmenlere neden tebliğ edilmedi?..

-İSTİKLAL MARŞI ve BAYRAK TÖRENLERİ yönetmeliklere uygun yapıldı mı?

--LGS sınavında başarısızlık olsun diye okula gelmeyen öğrenciler özellikle getirtilerek sınava sokuldu mu?

 



Anahtar Kelimeler: BAŞARISIZLIĞA TAVIR