BAŞBAKAN´dan Bu Müjde Bekleniyor!

BAŞBAKAN´dan Bu Müjde Bekleniyor!

İşsizlik, borç, göç ve tükeniş ile karşı karşıya olan SİVAS, bir can simidi bekliyor. Şehrin ?Cazibe Merkezi İl? statüsüne alınmaması durumunda iflasların yaşanıp, SİVAS´ın geleceğinin kararacağı görüşleri dile getiriliyor.

 

SİVAS ekonomik olarak daralmışlığına çözüm aramaya devam ediyor. Şehrin Cazime Merkezi İller içerisine aldırılmasını beceremeyen STSO ve Ak Parti Sivas teşkilatları eleştirinin odağında.

Bağlamda sosyal bir duyarlılık göstererek ?Sivas Cazibe Merkezine alınmalı yada 5. Bölgeye alınmalı? bağlamında bir kampanya başlatan ?Sivas Şehir Kültürü Yayma ve Yaşatma Derneği? çok önemli bir kampanyaya imza attı.

Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat TÜRKMENOĞLU ve Dernek Üyeleri, şehrin geleceğinin imarı için mutlaka Cazibe Merkezi İller İçerisine alınmamız gerektiğini dile getirdiler.

Başbakan Binali YILDIRIM´ın Sivas ziyaretinin önemli olduğu ve bu ziyarette bu müjdeyi almayı beklediklerini dile getirdiler.

Doğu ve Güneydoğu İllerini kapsayan bu teşvik paketine göre Organize Sanayi Bölgelerindeki boş parsellere ve Hazine arazileri üzerine anahtar teslimi fabrikalar yapılıp yatırımcılara kiralanabildiğini dile getiren TÜRKMENOĞLU, bu imkandan Sivas´ın da yararlanma hakkının olduğunu belirtti. Kahramanmaraş´ta 250 bin kişinin sigortalı çalıştığı hatta çalışacak adam bulunmadığını belirten Ahat Türkmenoğlu, Sivas´ın ise perişan olduğunu dile getirdi.

Sivas Şehir Kültürünü Yayama ve Yaşatma Derneği´nin bu duyarlılığı alkış alırken, diğer STK´lar ve STSO´nun da biran önce bu kampanyaya destek vererek harekete geçmesi bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: BAŞBAKAN Müjde Bekleniyor