Tarih: 11.07.2021 11:32

BATI´nın Katlettiği;Srebrenitsa

Facebook Twitter Linked-in

 

Vahşi BATI, her fırsatta kılcal damarlarında sakladığı kinini kusmaya ve hayata geçirmeye devam ediyor. ÇEÇENYA´da, BOSNA´da KEŞMİR´de, DOĞU TÜRKİSTAN´da, FİLİSTİN´de soykırımlar BATI desteği ile yıllarca devam ederken, tarihin şahitlik ettiği en kanlı katliamlardan biri olan BOSNA katliamının acıları hala yüreklerde devam ediyor.

Srebrenitsa´da, 8 binden fazla Müslüman Bosnalı kadın, çocuk, yaşlı, genç, erkek demeden Sırplar tarafından hunharca katledildi. Yıllar geçmesine rağmen acılar  Srebrenitsa´da devam ediyor.

Temmuz 1995´de Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusu, "Krivaya 95 Harekatı"nın bir parçası olarak Srebrenitsa´yı işgal etmiştir. Yaşanan bu olay bir işgal olarak kalmamış bir katliama dönüşmüştür. Çünkü Bosna ? Hersek´in Srebrenitsa kentinde en az 8.372 kişi "Ratko Miladiç" komutasındaki ağır silahlı Sırp ordusu tarafından öldürülmüştür.

 Birleşmiş Milletler´in Srebrenitsa´yı güvenli bölge ilan etmesine rağmen 600 Hollanda Barış Gücü askeri katliama izin vermesi ise BATILILAR´ın ruhlarında var olan ilkelliğin de bir göstergesi olarak görülüyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —