BATMAN Emlak Piyasası

BATMAN Emlak Piyasası

Merkez, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Sason ve Kozluk olmak üzere toplam 6 ilçe yer alıyor. 2017 Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerini incelediğimizde şehrin en kalabalık ilçesinin Merkez, en az nüfuslu ilçesinin de ise Hasankeyf olduğunu görüyoruz.

Batman satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?

Batman emlak piyasasına dair merak edilenler?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 585 bin 252 nüfususahip olan Batman, Türkiye´nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde bulunuyor. Zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile öne çıkan şehirde Merkez, Beşiri, Gercüş, Hasankeyf, Sason ve Kozluk olmak üzere toplam 6 ilçe yer alıyor. 2017 Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) verilerini incelediğimizde şehrin en kalabalık ilçesinin Merkez, en az nüfuslu ilçesinin de ise Hasankeyf olduğunu görüyoruz.  Batman´ın Hasankeyf ilçesiköklü tarihi ile bölgede adından söz ettiriyor. Diyarbakır ve Cizre arasında önemli bir kara ve su yolu güzergâhında bulunan Hasankeyf´i diğer ilçelerden ayıran en büyük özellik ise hiç şüphesiz ki tarihi dokusu. Fakat Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nin projelerinden Ilusu Barajı bittiğinde Batman´ın tarihi ilçesi Hasankeyf, yerinden kaldırılarak yeni yerleşim alanına taşınacak. Ilısu Barajı projesinin bu yılının sonunda tamamlanması planlanıyor. Bölgede yeni projelerle beraber emlak piyasasının canlanması hedefleniyor. Peki, Batman satılık daire fiyatları ne kadar? Batman satılık daire fiyatları son bir yılda ne kadar arttı? İşte Batman´da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bilgiler?

Batman satılık daire fiyatları son bir yıldayüzde 1.94 arttı!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Batman satılık konut piyasasında son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 1.94 artış gösterdi. Batman şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.331 TL olurken, konut yatırım geri dönüş süresi 20 yıl olarak hesaplanıyor. 2018 yılı emlak endeksi ve bölge raporunda, Batman satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 99 bin 794 TL, maksimum 166 bin 300 TL arasında değişirken, ortalama konut satış fiyatı 133 bin 58 TL olarak belirtiliyor.

Batman kiralık daire fiyatları ı 413 TL´den başlıyor

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Batman şehrinde ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı 413 TL ile 689 TL arasındayken, ortalama kira fiyatı 551 TL olarak gösteriliyor.  Batman´da kira fiyatları değişimi ise son bir yılda yüzde 4 oldu.

Batman sosyo-ekonomik durum

Batman satılık daire fiyatlarının yanı sıra ulaşım olanakları ve demografik bilgiler de gayrimenkul yatırımcılarının ilgilendiği konuların başında geliyor. Şehre hava, demir ve karayolu kullanarak kolayca ulaşmak mümkün. Nüfusun çoğunluğunun 0-14 yaş aralığının oluşturduğu Batman´da yaşayanların büyük bir kısmının medeni durumu ise evli. Bunun yanı sıra Batman´da yaşanabilirlik, refah ve kültürel düzeyi puanlarının ortalaması alınarak hesaplanan sosyo-ekonomik durumu ise C-.

 



Anahtar Kelimeler: BATMAN Emlak Piyasası