Bayram Gezmesi Esnafa Yarayacak

Bayram Gezmesi Esnafa Yarayacak

Kurban Bayramı sonrasında, çarşı pazarın hareketlendiği gözlemlendi. Bayram gezmelerinde, gittikleri evlerdeki yeni eşyaları gören şehrimiz insanının, bu gördüklerinin en iyisinin en iyisini, kendi evlerine de alma isteği, alış verişlerin artmasına neden

 

 Kurban Bayramı öncesinde, bayram hazırlığı için çarşı pazara akın eden Sivaslıların, sanki her şey bedava dağıtılıyormuş gibi, bulduklarını aldıkları gözlemlendi. Bayrama böyle girip, Kurban etini de usulünce "derin donduruculara" dolduran halkımızın pek çoğu, misafirliğe gittikleri evleri de titizlikle inceleyip, bayram sonuna kendilerini hazırladılar.

Bayram gezmelerinde, gittikleri evlerdeki yeni eşyaları gören şehrimiz insanının, bu gördüklerinin en iyisinin en iyisini, kendi evlerine de alma isteği, alış verişlerin artmasına neden olması bekleniyor.Gösteriş esaslı bu tür alış verişleri yapanların, ruh hallerinin psikologlarca analiz edilmesi bekleniyor.

"Falancanın şunu var, benim ondan ne eksiğim var" türü psikolojik arızlı düşünce tarzı çerçevesinde dönen hayatın, insan ruhunu daha da basitleştirdiği gözlemleniyor.

İdealler, hayaller ve mücadeleler için bütçeler ayrılması gereği konuşulduğu zaman ?borcumuz gırtlakta? diye yanıp yakılan pek çok hemşehrimizin, şahsi harcamalardan kaçınmamalarının samimiyet derecelerini de ortaya çıkardığı gözlemleniyor.

Sivas esnafının, bayram öncesi işleri iyice hareketlenirken, bayram sonrasında da aynı hareketliliğin beklendiği belirtiliyor.