Eyvah, Kültürsüz Festivaller Başlıyor!

Eyvah, Kültürsüz Festivaller Başlıyor!

Kış boyu kahve ve kalorifer sıcağına meftun olan Sivas, yazında gölgenin hükümdarlığında kayboluyor. Yaza girdiğimiz şu günlerde, bir çok köy ve kasabayı şenlik havasının sarması şaşkınlıkla takip ediliyor. Tarlaları genelde icara veren, mahsulü mevsimlik

SPHM ÖZEL HABER

İçinde kültürün ve sanatın olmadığı göz boyamalı festivaller yaza hazır.Çalıp söylemeli, yemeli içmeli karmaşaya avuç dolusu paralar harcanırken, geneline yakınının içi boş olması ise tepki çekiyor.

İçinde hiçbir kültürel aktivitenin olmadığı festivallere, insanların neden akın ettikleri ise bilinmiyor. Tavuk dürüm eşliğinde gece çökene kadar oyun oynayan yöre insanlarının, bunun için tam bir yıl hazırlık yapmalarının ise bir akıl tutulması olduğu belirtiliyor.

Dernek başkanlarının kıştan hazırladıkları konuşmalarını dakikalarca okuduğu festivallerde, sandalyeye oturarak yapılan ?ağalık? seçimlerinin ise çocukların oynadığı ?sandalye kapmaca? yarışmasına benzediği belirtiliyor.

Akşama kadar el çırpıp ?ellik oynayarak mezerlikten su getirmeye çalışan? şehrimiz insanının, küçük büyük bu işi bir ayin gibi gerçekleştirmelerinin psikologlarca ve sosyologlarca analiz edilmesi gerektiği görüşleri dile getiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda