Tarih: 23.04.2023 10:31

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

Facebook Twitter Linked-in

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Bu çocuk şarkım birkaç yıl önce (2020) Cumhuriyet Halk Partisinin ülke genelinde düzenlediği 23 Nisan konulu çocuk şarkıları yarışmasında üçüncülük ödülü almıştı ve Kemal Kılıçdaroğlu ıslak imzâlı şu mektup beni çok mutlu etmişti.

***

Sayın Yakup KIVRAK,

Bu mektubu Millî Egemenlik Mücadelemizin 100. yılında düzenlemiş olduğumuz “23 Nisan Resim, Şiir ve Beste” yarışmasına katılarak geleceğe olan umudumuzu tazelediğiniz için size en içten teşekkürlerimi sunmak üzere kaleme aldım.

Coşkunuzu, duygunuzu notalara döktüğünüz eserinizi kıvançla dinledim. Cumhuriyetimize, büyük önder Atatürk’e, ülkemize ve kuruluş felsefemize olan bağlılığınız bizim için son derece değerlidir.

Bilmenizi isterim ki; özgür ve güçlü Türkiye’yi inşa ederken emeğinizin ürünü olan eseriniz de bize güç verecek. Bugün notalarınızla anlattığınız şanlı tarihimizi ve umudunuzu yarın büyük bir kararlılıkla geleceğe birlikte taşıyacağız.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi; sanatkâr, toplumda uzun mücadele ve gayretlerden sonra alnında ışığı ilk hissedendir. Bu inançla demokratik, lâik ve çağdaş Türkiye yolundan asla ayrılmadan hep birlikte güzel bir geleceğe yürüyeceğimize inanıyorum.

Yüreğinizdeki inanç, içinizdeki ülke sevgisi ve yüzünüzdeki gülümseme hiç eksilmesin. Başarılarınızın devamını diliyorum. 09.09.2020

Kemal KILIÇDAROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı

(Islak imza)

***

İşte o çocuk şarkım:

YİNE GEL DÜŞLERİME

Dün gece rüyamda seni gördüm Atatürk,

Mavi gözlerinle gülümsüyordun bana.

Yirmi üç nisanları armağan ettin bana,

Biz Türk çocukları minnettarız hep sana.

 

Geldin yakınıma saçlarımı okşadın,

Ellerimi tutarak adımı sordun bana.

Yirmi üç nisanları armağan ettin bana,

Biz Türk çocukları minnettarız hep sana.

O SARI SAÇLARINLA, O MASMÂVİ GÖZLERİNLE, O IŞIL IŞIL YÜZÜNLE YİNE GEL DÜŞLERİME, YİNE GEL DÜŞLERİME BÜYÜK ATATÜRK. Müziğini şuradan dinleyebiliyoruz: https://www.youtube.com/watch?v=1rjcS6wbKis

***

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —