BEL FITIĞI AMELİYATINA DİKKAT ÇEKTİ!

BEL FITIĞI AMELİYATINA DİKKAT ÇEKTİ!

Cumhuriyet Üniversitesinin başarılı hekimlerinden Doç.Dr. Mustafa KARADEMİR, alanında yaptığı güzel çalışmalar ile şehir sağlığına önemli katkılar sunuyor.

SPHM HABER

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalının başarılı hocası Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karademir bel fıtığı hastalığı ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Dr.Karademir bel fıtığının disklerde meydana gelen bozulmalar nedeniyle oluştuğunu ve sinir köklerine yapılan baskı ile ağrılara sebep olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Karademir; “Bel fıtığının en büyük sebebi aşırı kilo almak ikincisi vücudu bilinçsizce harap etmek ve aşırı yük altına girmek. Ve var olan sağlığımızın kıymetini bilmemektir.” dedi.

Bel fıtığının ilaç ve fizik tedavi le rahatladığını belirten Doç. Dr. Karademir cerrahi olarak da tedavinin mümkün olduğunu söyledi.

Karademir; “Bel fıtığında cerrahi tedavinin en çok uygulanan yöntemler lomber mikro cerrahi ile diskektomi denilen yöntem. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğinde de bunları son teknoloji mikroskoplarla yapıyoruz.” ifadesini kullandı.

 



Anahtar Kelimeler: FITIĞI AMELİYATINA DİKKAT ÇEKTİ!