BELEDİYE Başkan Adaylarından Beklentiler

BELEDİYE Başkan Adaylarından Beklentiler

Üzeyir YİĞİT Yazdı

Belediye Başkan Adaylarından Beklentiler
Biz çocukken, yer altı çarşısı yapılacak dedikoduları sarmıştı şehri. Belediye ile Valilik binası arasına! Bir merak bir beklenti! 
Akla ters o zamanlar. Yerin altında bir çarşı!
O tarihleri hatırlarım, aramızda şaşkınlık yaratacak bazı sohbetler olurdu. Mesela; kablosu olmayan telefonlar, hatta görüntülü bilgisayardan konuşmalar, Amerika´da varmış derdik, hayali bile bize zor gelirdi. 
Sonra çarşı seneler sonra bitti. Kim yaptı inşaatını hatırlamıyorum. Ama hafızamda burası değilse de, Sivas´ta önemli ve uzun süren başka bir inşaatın çevirme duvarında yazan olabilir, Petek İnşaat tabelası vardı.
Şimdi bakıyoruz. Zaman ve teknoloji nerelere geldi. Bizi şaşırtacak, bize gelmemiş olsa bile hiç bir buluş yok sanırım. 
Mars´a göç başlayabilir. Trafik sorunu manyetik uçan arabalarla yapılabilir. Hızı uçağa yakın kara taşıtları yakında hayatımıza girebilir. Hangisi sizi şaşırttı?
Ama dünyada halen cep telefonu teknolojisine şaşıran, dayanıklı evler ve çok hızlı arabaların olduğunu bilen ama görmeyen insanlar da var! 
Şimdi; nereleri dolandık, ne demek için! Sözü kalabalıklaştırdık.  
Hiç bir aday, insanca yaşanacak bir Sivas hayali dışında bir vaatte bulunmasın!

Çünkü bizi şaşırtacak tek vaat insanca yaşamaktır. Batıda duyuyoruz bu huzurlu şehirleri ve bu huzurlu insanları. Biz de bekliyoruz. 
Hımalaya dağlarının dar ve çetin yamaçlarına beş yüz metre yükseklikte, kilometrelerce yolların yapıldığı günümüzde; bir üst geçit, bir tünel, hizmet değildir. Yapılmaması kınanacak bir şeydir.
Şimdi adaylarımıza soruyoruz! İnsan profilinin, birlikte yaşamaya alt zemini olan bu şehirde, bunu oluşturacak, daha yaşanabilir bir kent istiyoruz. Bize hayallerinizi anlatır mısınız?



sinan korkmaz
4.12.2018 14:35:37
heryılın basında mal beyanında bulunsun hadi bakalım varmı öyle bi aday 5 yıl belediye başkanlığı yapıpta yüzde 2000 zenginleşen baskanlar var ama yetim hakkı yiyenleri allah kahretsin