Belediye Kiracıları Dertli!

Belediye Kiracıları Dertli!

Belediye´ye ait dükkanlarda kiracı olan esnaflar kira miktarını ödeyemiyorlar. Borç harç bularak kira ödeme çabasında olan esnaf, ekonomik durgunluk nedeniyle de iş yapamıyorlar. Başbakan YILDIRIM´ın esnafın işlerini kolaylaştıran önlemler alırken, Başkan

 

Belediyeye ait dükkanlarda iş yapan esnaf adeta çaresizlik içinde. Belediye Çarşısı içindeki esnaf ve ana caddede bulunan 8 dükkanın esnafı yüksek kiralar ile karşı karşıya.Belediye Başkanı Sami AYDIN´a sorunlarını ilettikleri ancak ihale yapıldı gerekçesi ile bir şeyin değişmeyeceğini duyduklarını dile getiren esnaflar, iflasın eşiğinde olduklarını ifade ettiler.

Başbakan Binali YILDIRIM´ın  durgunluğu aşmak için KOBİLER bağlamında bir takım girişimler içinde olduğu ve krediler ile esnafları rahatlatmak için çalışmalar başlattığını dile getiren esnaflar, BELEDİYE´nin de bu yönde bir girişim içinde olması gerektiğini dile getiriyorlar.

Belediye Çarşısı içinde bulunan ve ana caddedeki 8 dükkanda kiracı olanlar, kira parasını denkleştirmek için borç harç buldukları ve artık gidecek kapılarının kalmadığını vurguluyorlar.

Tek çarelerinin devlete sığınmak olduğunu dile getiren esnaflar ?bizde ekmek yemek istiyoruz. Belediye, Başbakanımız gibi kiralarda indirim yaparak bize yardımcı olabilir? diye görüşlerini dile getiriyorlar.

Yüksek kiralar nedeniyle pek çok esnafın dükkanları kapatıp işsizler ordusuna katılmak üzere olmaları ise Sivas adına çok önmli bir daralma olarak algılanıyor.

 



Anahtar Kelimeler: Belediye Kiracıları Dertli