BELEDİYE Kültürde Dökülüyor

BELEDİYE Kültürde Dökülüyor

Belediye Kültürde adeta dökülüyor. Koca koca afişlerin arkasının boş olması yanı sıra, tabana yayılmayan yavan kültür uğraşları eleştiri alıyor. 90´lı yıllardaki Refah Partisi´nin emekleme dönemindeki amatör bir ruhu anımsatan Belediye Kültür işlerinin, b

 

Sami AYDIN´ın Belediye Başkanlığının İkincisinde Kültürü adeta pas geçen bir anlayışın sergilendiği gözlemleniyor. Başkan AYDIN´ın birinci başkanlık döneminde kültür sanatta iyi çalışmalar gözlemlenirken, bu dönemde ise adeta Belediye Kültür çalışmaları kasaba görüntüsünü anımsatıyor.

Cicili bicili afişlerin ardının boş, entelektüel bir tarzın ise fersah fersah uzak olduğu belirtiliyor.

Kültür sorumluları Ahmet ÖZAYDIN ve Ahmet DAĞÜSTÜ´nün, kültürün alanları dışında olduğu ve olsa olsa Hayat Ağacı gibi sosyal işlerde başarı sağlayacakları, kültür gibi ağır ve kapsamlı çalışmalar silsilesinin felsefesini bilemedikleri vurgulanıyor.

Doğan ÜRGÜP zamanındaki kültür etkinliklerinde de önemli çalışmaların ortaya konulduğu lakin, bu dönemde Fidan YAZICIOĞLU´na hapsedilen kültürün, can çekiştiği belirtiliyor.

Entelektüel tarzda BELEDİYE KÜLTÜR A.Ş gibi Kültür Ajandası gibi yüzyıl ötelik bir düşünceyi hayata geçirecek kadro ve düşünce tarzından Belediye Kültür biriminin yoksun olduğu biliniyor.

Sivas´ın Kültürünün tarihin en durağan dönemini yaşamasına rağmen bir çözüm de geliştirilemediği ifade ediliyor.



Muamma
8.08.2015 09:17:25
İnsanları makamlarına getirmeden once,bi bakılır o makamla eşleşir mu diye!kültür merkezine getirilen mud ve yardımcısının kültür seviyesi ortada.müdürün zaten bi hizmet yaptığı yok ellerini kelepçeleyip protokole iyi çocuk rolü oynar sadece.yardımcısı devlet eliyle yurtdışı gezer fakat ülkeye getirdiği bi kültür yok!neye geziyorsun hizmete mi?seyahate mi?ürgüp un seni dışlama stratejisini aydın â karşı mükemmel kullandın.öyle ki bayan aydın î bile avucunun içine aldın.peki halka hizmet nerede?boy boy şunlar bunlar yapıldı fidan yazıcıoğlu kült merk diye resimler yayınlıyorsunuz da kendinizi kandırıyorsunuz cunki,perdenin arkası bomboş resimlerden sonra bitiyor herşey...ayrıca lütfen halka açtığınız o merkezi halka şunun,kendi parti yandaşlarınıza deyil.içinizde yaptığınız gizli kurslar halka da verilsin sadece torpilli partililerin çocukları,hanımları faydalanmasın.bu şekil de davranarak kültür merkezi olmak yerine ki kültür de yok ! yandaş yalakaci merkezi olursunuz sn üstündağ ve toy.

Orhan
8.08.2015 14:28:26
Ağzına sağlık muamma.ne güzel yazmışsın.kült merk deyil kultursuzluk merkezi.zavallı nice okumuş aydın kültürlü vatandaşlarımız nerdesiniz?meydanı bu kadar cahil ve cikarcilara bıraktınız!!!!!

Biz çıkalım kerevetine
10.08.2015 08:55:54
Müdüründen tutunda yardımcısına fidan yazıcıoğlu hikaye.bi icraat yaptıkları yok.anca gösteriş anca gösteriş.giyim kuşam yarışındalar hizmet deyil.acaba hangi moda dergisine çıkıyorsunuz sn toy!sizi ordan takip edelim...

Kim bu yaaa
10.08.2015 09:06:28
Kült merk getirilen kişileri yerel bi tv de programlardan hatırlıyorum.sunucu kökenliler,belediyeye ait programlarda sunuculuğa devam etseler daha isabetli olurdu.cunki fidan yazıcıoğlu ki başarıları yüzde sıfır.birde etkin anadolu kadınıymış dam üstünde saksağan vur beline kazmayı!!!!!

Piyon
10.08.2015 13:39:05
Yurdagül aydın â yardımcı seçilen kadın mud yardımcısı olmuş.kıyamet yakındır arkadaşlar.sonuca bakınız, kendisi hanımefendinin efendisi olmus...

Fikret yildiz
11.08.2015 09:37:42
Özaydın, dağüstü ve toy ne anlar kültür merkezi çalıştırmaktan.önce onların kültür seviyelerine bakmak gerekir.derneklerde calismayla,vakıflarda bekçilik yapmakla kültürlü olunmuyor.var mi ürettiğiniz farklı projeler,yemek masalari,örgü,dantel dışında...

Traji komik
12.08.2015 08:04:39
Bağlı bulunduğum dernekle beraber mud yardımcısına hayırlı olsun ziyaretine gitmiştim efendim,hanım kızımızın iki lafindan biri; küçük yaşta siyasete atildim,siyaseti çok iyi bilirim,senelerce bu işin içindeyim sözü oldu.çok sıkıldık biran önce kalkmak istedik.cunki ortada kocaman bi torpil olduğunu anladik,sadece yazık yazık yazık diyebildik içimizde.

Nejat DEMİR
12.08.2015 13:05:13
Yazının içeriğine değil yazan şajsiyete ve yazıdan çok ismi geçenlere yorum yazan şahsiyetlere bir çift sözüm olacaktı düşünfüm gerek duymadım inanın sizde düşününce konuları değil sahi Türliyede herşey siyaset tarafından yapılmıyormuki siyasetin adama iş anlayışıyla uğraşıyorsunuz iş varda yapmıyorlarmı işlerini yapıyor ülkemdeki adama göre iş. İnsanları işe adam zamanını görürsek eleştirirsiniz arkadaşlar. Sahi işiniz gücünüz yokmu yoksa eğer gidin siyaset yapın sizinde işiniz olsun vede işolsun.