BELEDİYE Kültürde Dökülüyor

BELEDİYE Kültürde Dökülüyor

Belediye Kültürde adeta dökülüyor. Koca koca afişlerin arkasının boş olması yanı sıra, tabana yayılmayan yavan kültür uğraşları eleştiri alıyor. 90´lı yıllardaki Refah Partisi´nin emekleme dönemindeki amatör bir ruhu anımsatan Belediye Kültür işlerinin, b

 

Sami AYDIN´ın Belediye Başkanlığının İkincisinde Kültürü adeta pas geçen bir anlayışın sergilendiği gözlemleniyor. Başkan AYDIN´ın birinci başkanlık döneminde kültür sanatta iyi çalışmalar gözlemlenirken, bu dönemde ise adeta Belediye Kültür çalışmaları kasaba görüntüsünü anımsatıyor.

Cicili bicili afişlerin ardının boş, entelektüel bir tarzın ise fersah fersah uzak olduğu belirtiliyor.

Kültür sorumluları Ahmet ÖZAYDIN ve Ahmet DAĞÜSTÜ´nün, kültürün alanları dışında olduğu ve olsa olsa Hayat Ağacı gibi sosyal işlerde başarı sağlayacakları, kültür gibi ağır ve kapsamlı çalışmalar silsilesinin felsefesini bilemedikleri vurgulanıyor.

Doğan ÜRGÜP zamanındaki kültür etkinliklerinde de önemli çalışmaların ortaya konulduğu lakin, bu dönemde Fidan YAZICIOĞLU´na hapsedilen kültürün, can çekiştiği belirtiliyor.

Entelektüel tarzda BELEDİYE KÜLTÜR A.Ş gibi Kültür Ajandası gibi yüzyıl ötelik bir düşünceyi hayata geçirecek kadro ve düşünce tarzından Belediye Kültür biriminin yoksun olduğu biliniyor.

Sivas´ın Kültürünün tarihin en durağan dönemini yaşamasına rağmen bir çözüm de geliştirilemediği ifade ediliyor.