BELEDİYE Nerede?

BELEDİYE Nerede?

SİVAS´ın en huzurlu mahallelerinden biri olan YENİŞEHİR MAHALLESİ, kasaba pazarına döndü.Sabah erken ateş yakıp çevreyi bağırarak rahatsız eden satıcılara ZABITANIN ses çıkarmaması ise tepki çekiyor.

Parkları, yürüyüş alanları, alışveriş merkezi, okulları, bahçeli apartmanları, kalabalık nüfusuna rağmen sakinliği ile örnek mahallelerimizden Yenişehir mahallesi.

 Sivas´ın en düzenli, huzurlu mahallelerinden olan Yenişehirde, bugünlerde huzur kaçmış durumda.

 Mahallenin kenarında küçük Pazar alanına açılan eski eşya ve antika pazarı nedeniyle mahalle halkı rahatsız.

 Sabah gün doğmadan Pazar alanına gelen satıcılar, burada ateş yakıp bağırıp çağırmaktalar. Bu saatte, bu kadar insan burada toplanmasına rağmen ne polis, ne de zabıta var. Bu durum asayiş problemlerine sebep olmakta.

 Sabahın erken saatlerinden itibaren yüzlerce araç, otopark yetersizliği nedeniyle mahallenin içlerine, kaldırımlara, apartmanların önüne park edilerek görüntü kirliliği, otopark problemi oluşturmakta. Kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle, kaldırımlarda yürümek imkansız hale gelmiş.

 Küçük bir kapalı alanı olan Pazar alanına sığmayan satıcılar, sokaklara taşmakta, düzensiz şekilde yollara, mahallenin içine tezgah açmakta. Hatta resimde görüldüğü üzere kavşağın ortasına tezgah açmakta. Denetimsizlik, sahipsizlik had safhada. Zabıta, polis yok.

 Defalarca CİMER´e, Belediye´ye başvuran mahalle halkı muhatap bulamamış, başvurulardan sonuç alamamış. Bu pazarın bu kapasiteyi kaldırmadığı, mahallenin içinde Pazar olmayacağı açıkken, neden burada ısrar edildiğinin cevabını alamamış mahalleli. Geçenlerde belediyeye giden birisine üst seviye bürokratlardan birisi tarafından; ?Yer bulun taşıyalım.? şeklinde kabaca cevap verilmiş. En resmi cevap ise, konunun gündeme alındığını belirtmekle yetinen bir cevap. Ama bugüne kadar hiçbir gelişme olmamış.

 Emniyetten verilen cevapta ise; trafik ve asayiş konusunda gerekli denetimlerin yapılacağı belirtilmesine rağmen, hiçbir gelişme olmamış. Kaldırımlara, yollara park etme; asayiş problemleri artarak devam etmekte.

 Denetimsizlik, sahipsizlik nedeniyle güvercin ve canlı tavuk satışı başlamış pazarda. Tabi bu canlı hayvanlar burada satılırken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğünün ne iş yaptığı, bundan haberinin olup olmadığı merak konusu.

 Pazar günü bu kadar kalabalık bir pazarda bir tane zabıta olmamasıyla ilgili, Pazar gününün tatil olduğu için zabıtaların pikniğe gittiği yorumları yapılıyor!

 

 



Anahtar Kelimeler: BELEDİYE Nerede