Belediye Kültürde Yok

Belediye Kültürde Yok

Sivas Belediyesi, son yılların en durağan kültürel dönemini yaşıyor. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi dışına çıkamayan Belediye Kültür yönetiminin, bir kasaba havası ile şehrin kültürünü kadükleştirmesi kültür insanlarınca eleştiri alıyor. Şehrin kültür fe

Sivas Belediyesi, son yılların en durağan kültürel dönemini yaşıyor. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi dışına çıkamayan Belediye Kültür yönetiminin, bir kasaba havası ile şehrin kültürünü kadükleştirmesi kültür insanlarınca eleştiri alıyor. Şehrin kültür felsefesinden çok uzak bir yapılanmanın, daha ne zamana kadar devam edeceği bilinmiyor.

 

Belediye Başkanı SAMİ AYDIN’ın, kültür yapılanmasını üstün körü neden gerçekleştirdiği bilinmiyor. Eğitim ve kültür boşluğu ortada iken Belediye Başkanı AYDIN’ın kültürel anlamda en zayıf halka olan Ahmet ÖZAYDIN ve Ahmet DAĞÜSTÜ ile şehrin kültürel gidişatını nasıl yönlendireceği merak konusu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortaya bir şey koyamamasının bir gerçek olduğu ortada iken Sivas Belediyesinin bu boşluğu doldurması arzulanırken, böyle bir adımın görülmemesi anlaşılamıyor. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezine hapsolan Belediye kültür işlerinin nasıl bir felsefe ortaya koyacağı bilinmiyor. Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN ve Ahmet DAĞÜSTÜ’nün Sivas’ın kültür felsefesini geleceğe taşıyabilecek donanımlardan yoksun oldukları kültür insanlarınca dile getirilirken, var olan kültür ekibinin Belediyeyi “Kültür A.Ş” hayaline taşıyamayacakları ifade ediliyor.

Sami AYDIN’ın birinci dönem Belediye Başkanlığı ve akabinde Doğan ÜRGÜP’ün Belediye Başkanlığı zamanında kültürel önemli aktiviteler hayat bulurken, AYDIN’ın  bu ikinci döneminde kültürel anlamda yaprak dahi kımıldamamasının kültür ekibinin büyük bir başarısızlığı olduğu vurgulanıyor.