Belediye´de UZUN Bilmece

Belediye´de UZUN Bilmece

Başkan Yardımcısı Muaz UZUN´un Paşabahçe´ye uygulamayı düşündüğü Hobbit Evleri türü tasarım fikri sert tepki çekiyor. Medeniyet, şehir ve felsefeden yoksun bu adımın büyük bir cehalet örneği taşıdığı dile getiriliyor. Şehir, şehir kimliği, tarihi doku, me

 

Sivas Belediyesi´nin Paşabahçe Mesire alanına yapmayı düşündüğü ?yamaç evlerin? son anda ismi değiştirilerek Yüzüklerin Efendisinde geçen Hobbit Evlere çevrilmesi kamuoyunda yakından takip ediliyor.

Dünya hegomanyasının temel alt yapısını oluşturan sinema sektörünün çok önemli bir kurgusu olan ve Doğu Medeniyetini aşağılayan Yüzüklerin Efendisi´nden, bir felsefenin tam anlamıyla araştırılmadan Sivas´a konu alınması eleştiriliyor.

İsrail sermayesi ve İsrail mantıklı bir filmden bir kesitin neden iyice araştırılıp öğrenilmeden Sivas´a uygulanmak istendiği anlaşılamadı.

Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN ve Başkan Yardımcısı Muaz UZUN´un araştırıp sorgulamadan sadece isimlik olarak olsa da Hobbit Evleri projesini ulusal basına da yansıtmaları ayrı bir garabet olarak algılanıyor.

?Şehirleri imar ederek mahfeden? bir görüntüden kendini alamayan Sivas, eski Başkan Doğan ÜRGÜP zamanında yapılan hataların şimdi de Sami AYDIN döneminde yapılmasının acısını yaşıyor.

Projenin isim babası olan Muaz UZUN´un neden detaylı bir inceleme yapmadan bu ismi örnek aldığı merak ediliyor.

Bir danışman ekibinden yoksun Belediye´nin, popülist yaklaşımlarla şehri yönetmesi aylardır büyük tepki çekiyor.

Medeniyet öngörüsünden uzak bir yaklaşım ile ?Hobbit Evleri? fikrini temel alan bir projeyi savunan ve hayata geçirme eğiliminde olan Muaz UZUN´un, bu tarihi hatasının affedilemeyeceği ve istifasının gerektiği görüşleri dillendiriliyor.

Sivas Belediyesi´nin şehir ve mimari, şehir ve felsefe, şehir ve insan, hakkında dev eserler ortaya koyan Doğu Medeniyeti düşünürlerinden haberlerinin olmadığı olsa dahi içselleştirmedikleri belirtiliyor.

 

 

.



Anahtar Kelimeler: Belediye UZUN Bilmece
Salih fidan
15.07.2015 14:48:23
Yüzüklerin efensisi filminde kötülüğün merkezi olarak gösterilen yer doğudur. Doğuda bulunan kötülük dağının tepesinde parlayan bir hilal vardır. Bu hilalin yok edilmesiyle ancak kötülüğün sonunun geleceği vurgusu bütün filmde çok itinalı bir şekilde işlenmektedir. Ben bunu görür görmez yine gavurlar yapmış yapacaklarını demiştim. Zira hilalin kötülük simgesi olduğunu körpe zihinlere işlemeye çalışan bir gavur aklı vardı karşımızda.peki gavur gavurluğunu yapacakta bizim müslümanlara ne oluyorda müslümanları aşağılayan bir filmden etkilenip bize ait olmayan bir şeyi yaşatmaya çalışıyorlar.Bunun adı cehaletmidir, islama ihanetmidir, özenti ve taklitçi zihniyetmidir bilemiyoruz zanda bulunmak bize yakışmaz. Ama şunu söylemek gerekir ki bu tam manasıyla hakikatlerin hakikatine varamamış bir zihnin ürünüdür.Ve şık bir davranış olmamıştır.Keşke bu akıl vericiler tarihi sivas konaklarının örneklerini yapsalardı daha iyi olurdu yada illa bir ev örnek alınacaksa Hz. Peygamberimizin fakirhanesini örnek alsalardı.Allah ım sen bizi taklitçi zihniyetten koru.

Seda
17.07.2015 08:14:07
Ülkemizde örnek alınacak yer mi yok...örneğin,kapadokya yeraltı sehrını yap. Ülkenin guzelliklerini yüzüklerin efendisinden daha iyi biliyorsan tabi.