Belediyesiz Çermik!

Belediyesiz Çermik!

Sivas, SOĞUK ÇERMİK´in önemini anlayamıyor. Özel doğası, görsel güzelliği ve vadiye yayılmış yerleşimi ile yerli ve yabancı gezginlerin dikkatini çeken SOĞUK ÇERMİK, bir tek SİVAS BELEDİYESİ´nin dikkatini çekmiyor. Belediye hizmetlerinin adeta olmadığı Çe

SPHM Özel Haber

Soğuk Çermik, kendisini ilk defa görenleri adeta bakir doğası ile büyülüyor. Eski medeniyetlerden bu yana kullanılan, şifalı suları ve vadi içerisine yayılmış yerleşimi ile göz dolduran SOĞUK ÇERMİK değerlendirilmeyi bekliyor.

ÇERMİK içinde bulunan derenin ıslah edilip çevreye kazandırılması durumunda eşsiz bir görüntünün ortaya çıkacağını dile getiren konunun uzmanları, buranın dizayn edilmemesinden dolayı Sivas Belediyesinin kamu vicdanında suçlu olduğunu vurguluyorlar.

Soğuk Çermik´in en yükseğinde bulunan Ahmet Turan Gazi Hazretlerinin de inanç turizmi açısından değerlendirilmesi mümkün iken burada böyle bir çalışmanın görülmemesi hayretle izleniyor.

Belediyenin çöp alma ve banyoları ve havuzu az buçuk idare etme haricinde bir çalışmasının görülmediğini belirten Sivaslılar, kamelyalar ve derenin de pislik içinde yüzdüğünü dile getiriyorlar.

Paşabahçe ve Sıcak Çermik´e verilen hizmetin neden bu kadim mekana da verilmediğinin anlaşılamadığını dile getiren konunun uzmanları,burada mimari bir düzenlemenin elzem olduğunu belirtiyorlar.



Anahtar Kelimeler: Belediyesiz Çermik