Tarih: 16.05.2014 21:48

BELEDİYESİZ MAHALLE

Facebook Twitter Linked-in

Nüfusu bir ilçe nüfusu kadar olan yeni kurulan Ahmet Turan Gazi Mahallesi adeta dökülüyor. Toki’nin dar gelirliler için yaptığı konutların da bulunduğu Mahalle, ilgisizlik nedeniyle toplama kamplarını hatırlatıyor. Market, eczane, fırın ve çocuk oyun alanlarının olmadığı mahallenin kendi ismine ait bir otobüs seferi de yok

Sivas Belediye sınırları için de olup, Belediye hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanamayan insanlar, sorunlarının çözüm zamanını bekliyorlar. Nüfusu küçük bir ilçenin nüfusuna denk olan Toki’de, kasap, eczane ve donanımlı bir market bulunmuyor.
İhtiyaçlarını gidermek için çarşıya inmek zorunda olan Alperen İnşaat ve Toki sakinleri, Belediye arabalarından elleri poşetlerle eşya taşımak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar.
Her binanın çevre düzenlemesinin de üstün körü yapıldığı bir yana sanki Belediye sınır dışındaymış gibi unutulmuş bir hal içinde olması ise tam bir şaşkınlıklar serisini oluşturuyor.
Toki’nin bu içler acısı halinin Afrika’daki toplama kamplarını andırdığını belirten bir çok Toki sakini, şehir yöneticilerinin, neden gelip dertlerini dinlemediklerini merak ediyorlar.
Son alınan kararla ismi Ahmet Turan Gazi Mahallesini dönüşen yerleşim yerine ise hala kendilerine mahsus halk otobüsleri gelmiyor. Çarşıya gitmek için birkaç mahalle dolaşmak zorunda kalan insanlar, yarım saat kırk dakkada çarşıya inmek zorunda kalıyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —