Tarih: 28.11.2015 16:31

Belediye´ye Yakışmadı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Belediyesinin bir tavrı ?bu ne perhiz bu ne lahana çorbası? darbı meselini hatırlattı. Her fırsatta Başkan AYDIN´ın ŞEMSİ SİVASİ HAZRETLERİNDEN bahsetmesinin altının boş olduğu iddia ediliyor.

Sivas´ın tek özel tiyatrosu olan ?oyunbozan atölye? nin MİHRALİ BEY ve ŞEMSİ SİVASİ HAZRETLERİ´nin hayatlarını sahneye aktarıp, şehre sunma arzuları Belediye tarafından kabul görmedi.

Bu iki konu ile ilgili bir çalışma hazırlayıp Belediye´deki yetkili kurula sunan ?OYUNBOZAN ATÖLYE? Sanat Yönetmeni Yaşar ELMAS´a red cevabı verildi.

Şehrin değerleri için yaklaşık 20 yıldır büyük çaba harcayan ?oyunbozan atölye? nin Sivas için ortaya koyduğu bu önemli gayretleri görmeyen BELEDİYE´nin, kültür ver sanat adına ne ürettiği ise bilinmiyor.

Başkan Sami AYDIN´ın her fırsatta ŞEMSİ SİVASİ HAZRETLERİNDEN bahsedip, onun hayatını anlatan bir oyunu reddetmesinin altında ne gibi sebeplerin olduğubilinmiyor.

Kültürden anlayıp anlamadıkları merak edilen ve sorgulanan Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN ve Ahmet DAĞÜSTÜ´nün bu konudan Başkana bahsettikleri sanılıyor.

MİHRALİ BEY ve Şems HAZRETLERİ´nin hayatını anlatan projeye BELEDİYE´nin neden destek vermediğini kamuoyuna açıklaması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —