Tarih: 05.05.2016 21:18

Belgesel Yarışması Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

 

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün düzenlediği  Belgesel Yarışması Ödül Töreni Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın katılımıyla yapıldı.

Bir otelde düzenlenen törene bakanın yanı sıraMEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Müsteşar Yardımcıları Dinçer Ateş, Yusuf Büyük, Muhterem Kurt, YEĞİTEK Genel Müdürü Ahmet Onur Ak, daire başkanları, yarışmanın seçici kurul üyelerinden Ahmet Yeşiltepe, Alper Tunga Özdemir, Nebi Kılıçarslan ve Zeliha İlhan Doymuş ile ödül alan öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Belgesel, kısa film, fotoğraf vb. yarışmaların tanıtım sunumuyla başlayan törende bu yıl lise öğrencileri arasında sosyal bilim çalışmalarını teşvik etmek, yapılan çalışmaları elektronik içerik halinde EBA(Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden sunmak amacıyla düzenlenen EBA Belgesel 1. Sosyal Bilimler Yarışması´na Türkiye çapında 230 film katıldı. Başarı, Jüri Özel ve Ben seçtim ödülleri olmak üzere toplam 10 belgesel film dereceye girdi.

Ödüllü belgeseller

Birinci Sosyal Bilimler Belgesel Yarışmasında, ?Savaşın Çocuk Yüzü? belgeseli ile Büşra Erdaş, ?Kore Gazileri? ile Erhan Aydın, ?Bir Tarih Yaşarken? ile Gizem Ayaz, ?Sipahi Pazarı? ile Mehmet Şerif Şengül, ?Akdeniz´in Esintisi? ile Onur Sezen, ?Sarıl Dünyaya? belgeseli ile de Ömer Kartelli  ?Başarı Ödülü?ne layık görüldü.

?2.Çanakkale Zaferi Kut´ül Amare? belgeseli ile Ali Konci, ?Birinci Dünya Savaşı ve Çanakkale Cephesi? ile Hüseyin Meriç Köşeli ve ?Tarihin İzleri Pazar Camii? ile Mehmet Alp Güven ?Jüri Özel Ödülleri? ödülü alırken, ?Savaşın Çocuk Yüzü? belgeseli ile Büşra Erdaş EBA üzerinden yapılan seyirci oylamasına göre en yüksek oyu alarak ?Ben Seçtim? ödülüne layık görüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —