Ben, Ben, Ben...

Ben, Ben, Ben...

Eski Rektör Faruk KOCACIK yönetiminin adeta yerlerde süründürdüğü Üniversiteyi yeni yönetim devralırken, bazı aksaklıklarında işin başından görülmesi olumlu bulunmuyor. Sivaslılar üniversiteden çok şey beklerlerken, adeta ?gölge rektörlüke? soyunan Genel

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nden çok şey bekliyor. Eski Rektör Faruk KOCACIK´ın adeta üniversiteyi hallaç pamuğuna çevirdiği ve yanlı kadrolaşmalar ile çalışma barışışını bozduğu herkesçe biliniyor.

Yıllara yayılan ezilmiş, horlanmış, ötekileştirilmiş insanların emek birikintisi sonucu yeni yönetimin üniversiteyi devralması olumlu bulunmuş ve bu minvalde adalet ve liyakat esasına bir yapılanmanın olması gerektiği herkesçe beklenmeye devam ediyor.

Bu bağlamda Genel Sekreterlik görevine getirilen Hakan YEKBAŞ´ın başına buyruk ve ben bilirimci tavrı herkesin tepkisini çekiyor.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın insan ve medeniyet odaklı felsefi öngörüsünü içselleştirme sorunu yaşayan yeni genel sekreterin, bireysel eylemleri tepki alıyor.

Adeta üniversiteyi bir kale gibi görüp, saldırgan vari tavırları ile gündemde olan Doç YEKBAŞ´ın ne yapmak istediği anlaşılamıyor. Kimseye hesap vermeyiz türü bir algı içerisinde olan YEKBAŞ´ın, bu tutum ve davranışlarının üniversiteye zarar verebileceği görüşleri dile getiriliyor.

Üniversite Camiasında dilden dile dolaşan soruları kamuoyu adına soruyoruz;

--YEKBAŞ, bir siyasi parti gurubuna Rektörlükte, efelenerek gerginlik oluşturmuş mudur?

--Genel sekreter, Rektör böyle istiyor ancak benim görüşüm alınmadan karar verilemez türü şovlar yapmakta mıdır?

--Ülke FETÖ belası ile uğraşırken, bu sıkıntılı süreçte birleştirci olmak gerekmez mi?

--OHAL var tek karar merci biziz diye çıkışlar ve keyfiyetler yapmakta mıdır?

--Akademik ve idari kadrolarda tek yetkili Yekbaş mıdır?

--Rektör, Kocacık döneminden görevi bırakacak bir yetkiliye sizle çalışabiliriz derken, YEKBAŞ ertesi gün arayıp görevinizden istifa edin demiş midir?

--Yekbaş´ın yaptığı işlerden Rektörün bilgisi var mıdır?

--Atama ve görevlendirmelerde ne oranda liyakat esas alınmaktadır?

 



Anahtar Kelimeler:
Ben bilmem, abim bilir
11.09.2016 13:43:40
Eski yönetimin kokuşmuş icraatlarının üzerine emin adımlarla giden yeni yönetimi tebrik etmeli. Emekli olduğu halde, şirkete yerleştirilen kişilere "yeter artık" denmesi tabi ki birilerinin hoşuna gitmeyecektir. Bir şirketin yöneticisi için, yeni yönetimce kullanılan takdir hakkından sonra, bir yerel gazetede "mezhep kavgası" çığırtkanlığını okuduk. Aynı gazete emekli olduktan sonra şirkette çalışmaya başlayan ve yeni yönetimce işten çıkarılan kişilerin mezhebine de bir baksın, sonra suçlasın. Konuyu mezhepçiliğe taşımanın lüzumu yok. Çok ucuz kaçıyor artık. Asıl mesele, yeni yönetimin eski alışkanlıklara dönüş yapıp yapmayacağı, direncinin kırılıp kırılmayacağı. Hak belledikleri yolda, her kesime rağmen yürümeye devam edip, etmeyecekleri. Memleketin "abi"lerden neler çektiğini yaşadığımız bugünlerde, "abi"siz bir üniversite neden olmasın? Yekbaş´ın "abi"siz icraatlara başlaması, tek adam olduğu anlamına gelmez. Aksine "ben bilmem abim bilir, salla başı, al maaşı." bilinen geleneksel genel sekreterlik makamının can çekişmesidir. Allah Yekbaş´ın yar ve yardımcısı olsun. Ona bu görevi veren Sayın Alim Hocamızı da muvaffak eylesin.

kenan ersoy
11.09.2016 20:55:21
Eski rekörün zamanında şu anki rektörümüz müdür değil miydi...Cumhuriyet üniversitesi sizleri konuşuyor

bayram şekeri
11.09.2016 20:55:29
Sen biliyorsun Ben bilmem abim bilir bey: Siz abiligi iyi biliyorsunuz galiba haberde universitedeki yanlıs uygulamalara fırsat veren liyakatsizliktan bahsediliyor. Hakan Yekbas Beye toz kondurmayın bakalim. Allah tan yar yardim diliyorsunuz liyakat umrunuzda değil yaptığınız atamalara bakın Faruk Kocaciktan daha geriye goturuyorsunuz.Yaptiklerinizi Allah goruyor Allahin ismini agziniza almayin tek derdiniz makam san sohret

serdar ekrem
11.09.2016 21:01:37
ERken başlanıldı.Valilik çalışanını rektörlüğe almanızın mantığı nedir anlayamadım.Hiç personel kalmadımı.Sivas sadece iki derneğin mensuplarından mı ibaret acaba. sizce doğru politikalar izleniyor öyle değilmi*?

Akademisyen hakkı
11.09.2016 21:04:07
YILDIZ REKTÖRE. kim oy atmışsa ona kadrolar hava da uçmuş. Kendilerine oy verenleri padişah etmiş... ENES Baha Biçer danışmanlık, eşine müdürlük, Cüsem müdürlüğü,Allah davası dava canım- (İlahi adalet büyüktür).

candan çelik
11.09.2016 21:05:49
Şu an daha ilk aylarda bu şekilde elştiriliyorsunuz ve bunlar hep haklı eleştiriler

Hayret şerbeti
11.09.2016 21:09:43
Ne konuşuyorsunuz siz. Bunların derdi belli rektörlüğü aldık iş bitti. Fetöden açığa alınan Ömer cevit ve ekibi kime oy vermiş? araştırıldı mı?

Yorum
13.09.2016 14:53:29
Abilik nedir? Akademik unvanın hiç bir önemi yoktur abilikte. Bir profesörün, bir kasaba biat etmesidir abilik. Üniversitenin son dönem genel sekreterlik makamına bir bakın. Etliye, sütlüye karışmaksızın o makamı işgal edenleri bir düşünün. Üniversitenin iyi ki abisi var, değil mi? Biat etmeye niyeti olmayanların, bu makamdan iğrenenlerin sonu mu? (Bkz: Nazım´ın Genel Sekreterlikle İmtihanı) Haberde Sayın Yekbaş´ın megaloman olduğunu düşündüren sorular olsa da, biat kültürünü yadsıyan, sorgulayan ve ona göre icra eden özelliğini de görmek gerek. Adam bostan korkuluğu değil, genel sekreter. Makamın vermiş olduğu yetkiyi kullanmasın, otursun yerinde, sallasın başını alsın maaşını,abiye biat etsin istiyorsunuz. Üzülmeyin. Ümitvar olun. Yekbaş´ın da Genel Sekreterlik Makamıyla İmtihanı kısa sürebilir. Panik yok.

Mustafa Mert
15.09.2016 17:23:35
her şey doğru Az bile.Bu zat-ı muhterem önce makamını doldursun.Buraasi dergah degğil bilim yuvası.Dünün okutmanı jet hızıylsa yükseldi rektör üstü oldu tüm okutmanlara düsman oldu ?Vay be herkes Hiristiyan mecusi bi bunlar müslüman Sivaslı sıkısınca birlik rahatlayınca Ohal biz bilir.Makamlar geçici insanlık kalıcı para mevki gider insanlık kalır.Başkomutan getirdiği gibi se kendini kaf daında götürür de kimse görmesin.n.Bu makamlar neler gördü.

kesinkes
16.09.2016 19:29:44
Prof.Dr. Sema Salgini enstitu muduru yapilmamımiydi, niye ayrildi. Ne oldu ne istendi acaba

erol tanyol
16.09.2016 19:33:39
Burdaki arkadaşlar neden kendilerini yoruyorlarki.Eğer Sivas merkezi Kayseri´nin kenar mahallesindeki canlılığı yakalayamamışsa,sıradan bir yol açılaması için tören yapılıyorsa turizm adına bir şey yapılmıyorsa bırakın rektörde ilahiyatcı olsun.Kayseri rektörü Tıpcı,Gazi Osman paşa rektörü tıpcı.Sayın Millet vekillerimiz böyle uygun görmüş ne yapalım.

Ayinasi istir kisinin
16.09.2016 19:36:43
Bu universite bunlari haketmiyor. Kotu bir yonetim sergileyen kocacik birinci oluyor, iki ilahiyatci ilk uce giriyor ve bunlardan biri ataniyor. (Bu universite= kirk yillik bir universite burasi toparlayamaz daha)Hirsla olmaz bu isler. Yaptikjlari atamalara bakin fakulte dekanlıklarina rektor yardimciliklarına bakin , ne bekliyoruz

kaan erdal
16.09.2016 19:40:22
Geleceğin belde olmasına namzet Sivas´ım

DİL DERNEK
16.09.2016 19:41:55
DİL EDEBİYAT DERNEGİNDE YAKİLAN ATES KALPLERİ SARMİS// SECİM TOPLANTİLARINA KATİLAN, OY ATAN, BASKA ADAYLARDAN KOPAN,POLİTİZE OLAN, HERKES ALİMDİR HER MAKAMİ HAKEDER VERİN MAKAMLARİ ONDAN SONRADA HAK HUKUK.

serdar koç
16.09.2016 19:49:00
Bayram ve bayramlaşmak güzel bir birlikteliktir fakat bunu özellikle bazı hocaların fotoğraflarını çekerek farklı dil kullanmak hoş olmasa gerek toplamak birleştirmek yapılabilecek en alimce bir hareketolması gerekirken maalesef sadece kaç gündür hep aynı isimlerin kendilerinin reklamlarını yapmaları özellikle Cumhuriyet Üniversitesinin resmi Sayfasında ne kadar doğru

yiğit58
18.09.2016 18:32:06
Türkçe Cemaatnin gücü!Bas sey de Hakan Efendi herhalde. Bir sakal modasıyla işe girdi her şeye maydonoz olmaya başladı. Burası Ali Babanın çiftliği değil devletin resmi kurumu önce şu Fetöcülerle uğraşın şov yapıp kendinizi göstericeğinize yoksa sizi yerlerrr

serkan çalılı
19.09.2016 17:34:59
Hakan YEKBAŞı Celal Bayardan tanırım. Birtane seven öğrenci yoktu. Demekki aynı değişmemiş

musa
22.09.2016 19:48:21
genel sekreter vekili hakan efendi bugün toplantı yapmış tüm sekreterleri çağırmış gerçi rektör alım efendi çağırmış ama sanırım kendini çok heybetli gördüğünden toplantıya katılmamış. genel sekreter vekili olacak kişi esmiş gürlemiş korku salmaya çalıştığı konuşuluyor. soruşturma açarım alırım veririm falan filen nutuk atmış durmuş. fetödan alınan veternerlik fakültesi sekreterinin yerine hemen kendi adamlarını atamışlar rektörün yeğeni olan zaferide sekreter olarak atamışlar. bunlara oy veren öğretim üyelerinin odaları hergün temizlenecekmiş ve onlara karışılmayacakmış. öğretim üyleri istedfikleri zaman gelip gideceklermiş sekreterler ilçedekiler dahil olmak üzere 8- 5 mesaisine uyacaklarmış. müdür veya dekanın gelip gitmesi önemli değilmiş. istedikleri zaman gelip gidebilirlermiş. arkadaşlar üniversite muz cumhuriyetine dönüşmüş. sekreterlerin dilekçe yazmaları bile istenmiş. evet arkadaşlar bunlardan olmayanlar yandı diğerleri siz bizden değilsiniz diye mesaj vermiş. ayrım ayrım ayrım yapılmış. daire başkanlarınada 3 ay süre vermiş hakan efendi. ayrım ayrım gözdağı üstü kapalı tehdit vs vs vs

sakine
23.09.2016 00:41:21
Doğru sekreterlerin sayesinde 50 oy aldık dedi. Bu oy sekreterlerin desteği ile alınmadı tabii ki. Öğretim üyelerine eğer bize oy verirseniz istemediğiniz hoslanmadığınız, nefret etmediğiniz sizin dediğinizi yapmayan daire başkanını, sekreterleri görevden görevden alırız diyerek sözde 50 oy almış olduğunu söyledi. Aklı sıra tehdit ediyor. Algı oluşturmaya çalışıyor. Sen önce milletten uğraşacağına ikilik yaratacağına önce bir aynaya bak.Devlet adamın aklını alır sen Hakan canım şu iddialara önce bir cevap ver. Hakan canım senin bu söylemlerinden ve yaptıklarından alim hocanın haberi var mı? Tehditle şantajla huzursuzluk yaratmakla ne yapmayı hedefliyorsun?

önce adalet
27.09.2016 21:53:21
ilahiyatçıların herkesten daha çok adil olmaları gerekirken bunlar düpedüz milletin ekmeğine taş koymaya gelmişler

ilahiyatçı
8.10.2016 12:09:38
İlahiyatçılar adil olr adaletli olr hak ve hkka riayet eder ama gelmeden kendine korma alınması üniversitenin araçları kormanın altındaki gece gündüz 7/24 sivas cadde ve sokaklarında bu araç hiç kontak kapatmaz mı yakıtı masrafları bunun vebalini alim hoca nasıl verecek onu oturp düşünmeli sadece bu değil konuta yapılanlar sil baştan tadilat kendi evi olsa yaparmı acaba daha doğrusu masrafları kendi cebinden çıksa yaparmı diye sormak daha doğru olur. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün "YİYİNİZ İÇİNİZ AMA İSRAF ETMEYİN DİYEN YÜCE YARATAN bu ayetini ilahiyatçılara göndermedimi acaba bir ilahiyatçı olarak utanıyorum Allah hidayet versin diyorum