Ben Seni, Sen Beni Ağırla!

Ben Seni, Sen Beni Ağırla!

Sivas´ta pek çok resmi kurum iftar programı düzenliyor. Kendi cebinden bir çay dahi ısmarlamayan pek çok kurum idarecisinin, devletin kesesinden bir birlerini ağırlaması tepki çekiyor. Kamu vicdanında derin yaralar açan devlet kesesinden iftar ziyafetinin

 

Ramazanın yoksulu kollama, aç ve susuza yardım etme, ruhu mideden kalbe yükseltme erdemi Sivas´ta berhava ediliyor. Bu güzel hasletler yerine, devlet kesesinden pek çok iftar organizasyonu, yine ihtiyaç sahibi olmayanlara sunuluyor.

Birbirilerini ağırlamak için adeta yarışan kurum idarecilerinin, onlarca kişiye devlet kesesinden iftar vermeleri kamu vicdanında derin yaralar açıyor.

Genelde bir birini ağırlayıp iftar içi ve dışında yerel siyasi işleri değerlendiren nicesinin, hangi yoksul ve aç ile iftar açtıkları merak ediliyor.

Resmi kurumların başlattığı devlet kesesinden iftar ağalığı organizasyonuna, STK´ların da geri durmayarak avdet ettikleri gözlemleniyor.

Genelde gösteriş esaslı olan ve iftar yemeği akabinde hamasi nutukların havada uçuştuğu kamu kesesinden iftar ağalığına biran önce son verilmesi bekleniyor.

İftar vermek isteyenlerin kendi misafirlerine kendi ceplerinden iftar vermelerinin en doğru bir davranış olacağı vurgulanıyor.



Anahtar Kelimeler: Seni Beni Ağırla
Hasan Erkul
26.06.2016 01:42:37
Zaten bu davetlerde katılan insanlarımızın maddi durumları iyi ve her zaman bir aradalar.Bu hayır ihtiyaçlı insanlara ulaştırılmadığı sürece çok büyük israf.

Canan Koçbey
26.06.2016 22:31:12
Sayın Cumhurbaşkanı,Başbakan ve bakanların iftar sofralarında bakıyoruz asker kardeşlerimiz,şehit aileleri ihtiyaçlı insanlar çok güzel tablo birlik beraberlik adına fakat yerelde çok abartıldığını basından görüyoruz.Çok güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkürler