BEN YAPTIM OLDU!

BEN YAPTIM OLDU!

Kanunlar, kurallar ve adalet üzere bir dönem daha istemek iççin adeta ANKARA´a kamp kuran Rektörün, atanır atanmaz dekanların istifasını istemesi şok etkisi oluşturdu.

SPHM ÖZEL HABER

Geçtiğimiz 4 yıl boyunca huzursuz olan ÜNİVERSİTE, belki yeni dönemde huzurlu olur ümidini yavaş yavaş kaybetmeye doğru gidiyor. Yeniden atanan REKTÖRÜN, dekanların istifasını istemesi olumlu bulunmadı.

YÖK´ün bu konuyla ilgili yazısı ortada iken, buna muhalif bir adımın perde arkası merak ediliyor.YÖK ise yazısında;

 ?Yükseköğretimde yönetişim modelini öne çıkaran Yeni YÖK olarak, yeni atanan rektörlerce mevcut dekanlara görevlerini bıraktırmaya yönelik herhangi bir tutum takınılmamasını, üniversitelerin çoğulcu bir yönetim anlayışıyla ve mevzuat çerçevesinde bileşenleri ile birlikte yönetilmesini özellikle önemsiyoruz. Rektörlük değişimi sonrası ?kendi özgür iradesiyle görevinden ayrılma hakkının kullanımı? dışında dekanların istifasının veya istifaya zorlanmalarının, herhangi bir şikâyet konusu olduğunda, bu uygulamayı gerçekleştirenler için yasal bir süreç tesisini gerekli kılacağı açıktır? diye devlet hiyerarşisine kanuni vurgu yapmakta.

YÖK´e rağmen böyle bir adımın mahiyeti şaşkınlıkla merak edilirken, YÖK Başkanı SARAÇ´ın konu hakkında ne düşüneceği ve yaşanan gelişmeleri Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a iletip iletmeyeceği merak konusu.



Anahtar Kelimeler: YAPTIM OLDU