"Ben SİVASLI Bir Ermeniyim"

KANADA Toronta’da yaşayan SİVASLI hemşehrimiz NİŞAN ŞİŞMANOĞLU’nun son nefesine verene değin “BENİ doğduğum topraklar SİVAS’a gömün” dediği öğrenildi.

SPHM ÖZEL HABER

Geçtiğimiz günlerde Toronta’da vefat eden Sivaslı Ermeni hemşehrimiz NİŞAN ŞİŞMANOĞLU’nun son nefesine kadar SİVAS’ı içinden çıkarmadığı öğrenildi. BAHTİYAR BOSTAN MAHALLESİNDE doğan ŞİŞMANOĞLU ile bir söyleşi gerçekleştiren yazar KEMAL YALÇIN ile temasa geçen SİVAS POSTASI, Sivaslı ŞİŞMANOĞLU hakkında detaylı bilgilere ulaştı...

Kemal YALÇIN’ın “TEK KANATLI KARTAL” kitabında yer verdiği Nişan ŞİŞMANOĞLU’nun bir SİVAS sevdalısı olduğunu söyleyen Yazar YALÇIN, “ŞİŞMANOĞLU’nun son nefesine kadar beni SİVAS’a gömün” diye vasiyet ettiğini söyledi.

NİŞAN ŞİŞMANOĞLU, SİVAS Hasretini  Şöyle Anlatıyor;

“Ben Nişan Şişmanoğlu, 20.3.1926’da, Sivas’ta, Bahtiyar Bostan Mahallesi’nde, Mehmet Ali Hamamı karşısındaki 56 numaralı evimizde dünyaya gelmişim. … Ben 1967 senesinde Kanada’ya geldim. Ama ben kendimi Sivaslı hissediyorum. Nerelisin diye soranlara “Sivaslıyım!” cevabını veriyorum. Benim sülalem üç yüz yıldan fazla Sivas’ta yaşamış. Sivas benim doğduğum yerdir. Bir insanın doğduğu yer anası gibidir. Sever de döver de... Dövdü diye anamıza sevgimiz azalmaz! Hiçbir zaman damarlarımda akan kanı inkâr edemem. Ben Sivaslı bir Ermeniyim. Ben memleketimi, Türkiye’yi anam gibi severim!”



Anahtar Kelimeler: " SİVASLI Ermeniyim"