"BEN YAPTIM OLDU" ADALETSİZLİĞİ!

BELEDİYE, önce güvence verip sonra da tebliğsiz yıkım yapıp eşyaları dışarı attı. Emsal gösterilen diğer ruhsatsız binalar ise korumaya alındı. FİNCANCI katırlarını ürküten ise emsal gösterilen ruhsatsız binaların ifşası oldu.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS’ta  ilginç bir yıkım yaşanıyor. ESENYURT Mahallesi Çayır Sokak’ta 2019 yılında tapulu arazilerine 60 metre kare 2 ev yapan iki arkadaşın evlerine, inşaatın kabası akabinde Belediye yetkililerinin gelerek tutanak tuttukları öğrenildi.

Konu ile ilgili Belediyeye giden mülk sahipleri Belediye Başkan Yardımcısı Bekir EMİNOĞLU ile görüştüklerini ve “mevcut evlerin ruhsata bağlanma durumunu “ sordukları öğrenildi.

Hatta mülk sahipleri sorun varsa yıkalım dediklerinde, EMİNOĞLU’nun ise “orada bir çalışma var yıkmayın” diye güvence verdiği belirtildi.

Bundan sonra ise habersizce SAVCILIĞA verilip Encümen kararı ile 31.800 para cezası ve yıkım kararını öğrenerek şok olduklarını söylediler.

Mülk sahipleri bunun üzerine Belediyeye resmi dilekçe vermelerine rağmen muhatap bulamadıklarını belirttiler. OSB Müdürlüğü zamanında hakkında pek çok iddia bulunan Bekir Sıtkı EMİNOĞLU'nun ikircikli tutumunun kişiye özel bir mobing uygulama ise şehri karıştırdı.

Mülk sahibi ‘MAYIS ayında Belediye askısında imar tadilat olduğunu gördüm. Bizimle aynı durumda olan 5512 ada 201 parsel Bir SENDİKA Yetkililerinin de sahibi olduğu konutların (bu konutlar bizimkinden çok önce yapıldı.)Ağaçlandırılacak alan statüsünden çıkarılıp konut alanına çevrildiğini gördüm. Bu konuya itiraz edip emsal gösterip dilekçe verdim ama dilekçeye cevap verilmedi.

Bu dilekçeden sonra ise kuşkulu gelişmeler yaşandı.Ramazan Bayramından önce, tebligat gönderildi.Tebligatta 5 gün süre verildi.Bu sürenin 4 günü sokağa çıkma yasağı vardı.Bu günler özellikle seçildi.

Olayın ise mahkemede olduğu halde Belediye yıkıma başladı.Bizimle aynı durumda pek çok bina varken,kasti olarak polis eşliğinde eşyalar dışarı atıldı." dedi.

ŞİMDİ GÖZLER aynı durumda olan yapılara da benzer müdahalenin yapılıp yapılmayacağı.

SİVAS POSTASI GAZETESİ kamu yararına soruyor!

--O bölgede başka ruhsatsız bina var mıdır?

--Onlara da tebliğ yapılmış mıdır?

--ÇÖKEN bölgesinde ruhsatsız yapılar var mıdır. Belediye bunların reklamını yapıyor mu?

--Başkan Yardımcısı EMİNOĞLU, vatandaşı kasıtlı mı yanılttı?

--Sokağa çıkma yasağında tebligat vatandaşın dışarı çıkamayacağı bilindiği için mi bu takvim oluşturuldu?

--KİŞİYE ÖZEL mobingin amacı, o bölgedeki benzer yapıların dilekçeye eklenerek ifşa edilmesi mi?

--Devlet adabına yakışmayan bu tür ikircikli tutumun amacı nedir?

--Yıkım özellikle 4 EYLÜL tarihine neden denk getirildi? 

--Belediye Başkan Yardımcısı EMİNOĞLU acaba OSB Müdürü iken "İTFAİYE BİNASI yeri ve GÜMRÜK BİNASI" yeri ile olumsuz anılırken, bu olumsuzluğu şehrin her bir yerine yayma amacı  mı taşımakta?

 

 



Anahtar Kelimeler: " YAPTIM " ADALETSİZLİĞİ!
Eğitimci
6.09.2020 16:08:28
Konuya ben de vakıfım. Gariban sade vatandaşın evi yıkılıyor Eğitim Bir Sen başkanının evine dokunulmuyor.Bu nasıl adalet ? Ak partiye olan desteği adeta eriten bu ve bunun gibi olan olayların sıradanlaşmasıdır.

melihh
7.09.2020 00:57:44
yılalrca kaçak baca kullanan ve yasal degerinin üzerinde gürültüüs sabit olan yiğiter ekme fırnına yılalrca dokunmadılar o kadr şikayet o kadar yazı olmasına rağmen pencereden baca ve projesiz fanı ile 14 saat gece inslarını gürültüye maruz bırkaa fırına sadece seyrettiler.Hepsi belgelerle sabit.14 saat ysasa degerinin üztünde gürültü normal pencereden baca yaplıyor neymiş buhar çıkıyormus adı pencere yahu ışık ve hava almak çin yapılmış baca yeri değil.Yıllrca belediye seyretti sadece okdar yazı belgeye ragmen