Tarih: 16.08.2018 07:05

Beşik Burada, Ulema Nerede?

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi, bir türlü bilimsel farkındalık ve ileri düşünce hamlesine giremediği için eleştiri alıyor. Üniversite, kötü yönetilmekle suçlanırken, geniş yelpaze ve düşüncelerin de ötelendiği iddia edilmeye devam ediyor.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ise bu günlerde ?KARI-KOCA, EŞ DOST, AKRABA, KLAN, DERNEK, VAKIF, ÇOCUKLUK ARKADAŞI? gibi kayırmacı kadrolaşma ile gündemde.

Üniversitede yönetici olan pek çok ismin, Devletin verdiği yetkiyi ?HAK ADALET, EŞİTLİK, LİYAKAT, DÜRÜSTLÜK, BİLİMSEL YETKİNLİK? için kullanmaları iktiza ederken, en yakınlarına bu yetki ve kollamayı kullanmaları eleştiri, alıyor.

BEŞİK ULEMALIĞI mantığına bürünme yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitenin, bu tür tutum ve davranışlarının şehre de önemli zararlar verdiği belirtiliyor.

Şimdi gözler ise İLAHİYAT FAKÜLTESİ hocalarında. İlahiyat Fakültesi Hocalarının CUMA NAMAZI akabinde toplanarak bu konuyu masaya yatırmaları bekleniyor.

İLAHİYAT ULEMASI´nın, ?KUL HAKKI ve LİYAKAT? üzre bir metni kaleme alarak kamuoyuna ilan edecekleri umuluyor.

İLAHİYATÇI hocaların ?LİYAKAT ve BİLİMSEL YETKİNLİĞİN? esas alınması yönünde açıklama yapmalarına ise kesin gözü ile bakılıyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —