Beyaz Ayı Kaçtı Mı?

Beyaz Ayı Kaçtı Mı?

Tacettin KEPENEK Yazdı...

Sizin de içinize de, beyaz ayı kaçtı mı?

Şu sıralarda sosyal medyada paylaşılan bir video var. İnsanların bir konu hakkında nasıl yönlendirildiği konu ediliyor. Bu yönlendirme, insanın içine ?beyaz ayı kaçırılması? olarak tanımlanıyor.

Bu video paylaşımında psikolojik bir deney anlatılıyor. Deney üç aşamalıve deney için bir grup insan denek olarak seçiliyor.

Birinci aşamada, deneklerin beş dakika boyunca istedikleri konu hakkında, istedikleri şekilde konuşma yapmaları istenir ve denekler özgürce konuşur.

İkinci aşamada deneklerin yine beş dakika özgürce konuşma yapmaları istenir ama hiç gereği yok iken de akıllarınakesinliklebeyaz ayıyıgetirmemeleri tembihlenir. Beyaz ayı niye akla gelecekse? Eğer beyaz ayı akıllarına gelecek olursa,ellerine verilen düğmelere basmaları söylenir. Her bir denek yine beşer dakika konuşur ama her birinin aklına hiç gündemde yok iken defalarca beyaz ayı gelir ve düğmelere basarlar.

Üçüncü aşamada ise deneklerden yine beşer dakika konuşmaları istenir ve isterlerse beyaz ayı dâhilher konuda istedikleri gibi konuşmaları söylenir. Bütün denekler hiç yeri yokken konuşmalarında sürekli beyaz ayıdan bahsederler.

İşte, insanlarınaklına beyaz ayı böyle kaçırılıyor.

 Ülkemizin siyasi gündemini ve özellikle iktidarın konuşmalarını bu bakış açısıyla izledikçe, nasıl yönlendirildiğimizapaçık ortaya çıkıyor. Sanki, aynı deneyde gerçekleşen süreçleri yaşıyoruz.

 Sayın Cumhurbaşkanımız bütün konuşmalarında ve hiç ara vermeden CHP ye vurmaya devam ediyor. Konu ne olursa olsun beyaz ayıyı milletin aklına öyle bir kaçırıyor ki, sormayın gitsin. Bu beyaz ayı, bir gün ekonomideki kötü gidişinin müsebbibi CHP oluyor, bir gün terör destekçisi CHP oluyor,  bir gün HDP işbirlikçisi CHP oluyor, bir gün zillet ittifakı CHP oluyor, bir gün din düşmanı CHP olabiliyor. AK partili olsun olmasın herkesin içine beyaz ayı öyle bir kaçıyor ki,herkes bunu olduğu gibi kabul ediyor. Bu kez de,  içine beyaz ayı kaçanlar başlıyor konuşmaya, siz şöyle yaptınız, böyle yaptınız. ( Bu arada belirtmek isterim ki şahsımın CHP ile ilgili hiçbir ilgisi, alakası yoktur.)

 Bu günlerde bir Beka meselesi aldı başını gidiyor. Milletin aklına beyaz ayı kaçırıldı bir kere, hiç kimse demiyor ki, nasıl yani? İnsanlar bu konuda hangi bilgiye sahip de,  bu görüşe katılabiliyor. Ben kendimi bildim bileli bizi istemeyen, bize düşman ?dış mihraklar ve dış düşmanlar?hep vardı.  Şimdi bunlar unutuldu ve aynı konu, ülkenin bekası meselesine döndü. Beka, sözlükte ?kalıcılık, ölmezlik? anlamına geliyor. Eğer gerçekten biz bu noktaya getirilmiş isek ölmüşüz de, ağlayanımız yok demektir. Bekadan kastın ne olduğu konusunda gerçekten yeterli bilgi sahibi miyiz? Beka konusunda bilgilendirme yapan birisini gördünüz mü, özellikle Sayın Devlet Bahçeli´den.Yoksa Bekadan kast edilen şeyiktidarı elde tutmak mı? Sayın Bahçeli´nin kayıtsız şartsız AK partiye tabi olması, ülkenin bekası için mi, yoksa iktidarın bekası için mi?

Beyaz ayıdan kurtulmanın tek bir yolu var. Aklımızı ve bilgimizi kullanmak, çünkü bilgi olmadan akılda olmuyor. Bilgi olmadan hiçbir şey olmuyor. Her şeye karşı duyarlı ve son derece dikkatli olmamız ve içimize beyaz ayının, kaçmasına izin vermemiz gerekiyor.

 Tacettin KEPENEK



Anahtar Kelimeler: Beyaz Kaçtı