BİLGİN, Kimi Destekliyor?

BİLGİN, Kimi Destekliyor?

Sivas´ta yaşayan Eski Adalet Partililerce Süleyman DEMİREL´e benzetilen Hilmi BİLGİN´in rektörlük yarışında kimi desteklediği merak ediliyor.

 

Siyasi tecrübelerine her geçen gün farklı mayalar çalan BİLGİN´in son hünerinin de mavi boncuk dağıtmak olduğu tespit edildi. Üç rektör adayının, üçünü de ayrı ayrı motive ederek  seçime hazırlayan Vekil BİLGİN, gerçek adayının kim olduğunu ise aşikar etmemeye devam ediyor.

1970´lerin Yeşilçam sinemasına düşkün BİLGİN´in, KOCACIK´ı Türk Sineması jönlerine benzettiği için desteklediği düşünülürken, Alim YILDIZ´ı ise Dil ve Edebiyattaki demli çaylar aşkına desteklediği iddia ediliyor. Hüseyin YILMAZ´a ise ?abi  sen bizdensin? diye mavi boncuk veren BİLGİN´in, Hayati Bey  ile de isminin ilk harfi tuttuğu için inci boncuk verdiği sanılıyor.

Hemen hemen her adaya gönlümdeki sensin diye Mavi Boncuk dağıtan vekil Bilgin´in, desteklesin desteklemesin Rektör atanan adaya seni ben attım demeye hazırlandığı ise kulislerde konuşuluyor.



Anahtar Kelimeler: BİLGİN Kimi Destekliyor
Hakan aksoy
9.07.2016 00:21:44
Seçim benceSayın Cumhurbaşkanı´mızın inisiyatifinde gelişiyordur.Hayati Öztürk hocam neden yok.Kim kazanırsa Sayın vekilimizin destekleri sayesinde olmuştur.mantık güzel

Ahmet Erdim
10.07.2016 00:08:41
Hilmi Bilgin diğer vekillerden farklı olarak rektörlük seçimleriyle yakinen ilgileniyor. Sebebini bilemeyiz. Ancak şu bir gerçek ki bu adaylar içerisnde hem oy hem de siyasi destek açısından Hüseyin Yılmaz çok şanslı. Son bir ayda atağa geçen Hüseyin Hoca, Faruk Beyi solladığı gibi, Alim Yıldız ile arasındaki oy farkını da iki katına çıkardı. Hilmi Bey aklını kullanmalı, 2012 seçimlerinde düştüğü hataya düşmemeli. Gerçi Hüseyin Hoca´nın kazanıp atanacağını anladığı anda O´na gidip seni ben rektör yaptım diyecektir. Bu da şaşılacak bir şey değil, tipik bir Hilmi klasiğidir. Hadi hayırlısı.

Ahmet Erdim
10.07.2016 00:09:56
Hilmi Bilgin diğer vekillerden farklı olarak rektörlük seçimleriyle yakinen ilgileniyor. Sebebini bilemeyiz. Ancak şu bir gerçek ki bu adaylar içerisnde hem oy hem de siyasi destek açısından Hüseyin Yılmaz çok şanslı. Son bir ayda atağa geçen Hüseyin Hoca, Faruk Beyi solladığı gibi, Alim Yıldız ile arasındaki oy farkını da iki katına çıkardı. Hilmi Bey aklını kullanmalı, 2012 seçimlerinde düştüğü hataya düşmemeli. Gerçi Hüseyin Hoca´nın kazanıp atanacağını anladığı anda O´na gidip seni ben rektör yaptım diyecektir. Bu da şaşılacak bir şey değil, tipik bir Hilmi klasiğidir. Hadi hayırlısı.

SonKale
10.07.2016 14:02:04
Ahmet Bey, doğrusu yorumunuza şaşırıyorum. Muhtemelen Üniversiteden değilsiniz. Bugün için özellikle sağ kesimin gözünde Faruk Bey ve Hüseyin Bey´in hiçbir farkı yoktur. Hüseyin Bey´in rektör yardımcısı iken yaptığı atamaları Mehmet Bakır yapamamıştı. Hüseyin Bey, Eğitim Fakültesinin vekil dekanını YÖK´e giderek kendisinin asaleten atattığını övünerek her yerde söylüyordu. Kendisi bugün itibarıyla hem ulusalcıların hem de solcuların desteğiyle tam bir ÇATI ADAY konumundadır. Bu yüzden sağ görüşlü öğretim üyelerinin büyük tepkisini çekmiştir. Bugün bir taraftan sol cenahı idare ederken diğer taraftan ulusalcı ülkücülere makam mevki dağıtmaktadır. Aslında bu iki kanadın bir araya gelmesi mümkün değilken (çünkü söz konusu solcular İlyas Hoca döneminde mağdur olduklarını söylüyorlardı. Şu anda Hüseyin Beyin etrafındaki ülkücü grup İlyas Bey´in A kadrosundaki hocalardır. Bilal Bey, Ahmet Bey, Meftuni Bey gibi.) hangi menfaat bunları bir araya getirdi merak ediyorum. Son olarak bir Hüseyin Beyin bir atak yaptığı da yok. Sadece etrafında birkaç dalkavuk hava yaratmaya algı oluşturmaya çalışıyor. Siyasiler ise şu anda açıkçası 12 Temmuz Salı akşamı ortaya çıkacak tabloya göre hareket edeceklerdir. Ama sonuç ne olursa olsun Hüseyin Bey, milletvekilliği adaylığında olduğu gibi yine veto yiyecektir. Çünkü artık onun samimiyetinden ve sağcı olduğundan herkes şüphe duymaktadır.

MEHMETEMHEM
10.07.2016 20:53:56
SAYIN CUMHURBAŞKANI SON KARARI VERECEK. ÖNEMLİ OLAN BÜTÜNLEŞTİRİCİ, KUCAKLAYICI, AYRIŞTIRICI OLMAYAN, MÜMKÜNSE SAMİMİ, DÜRÜST, ADALET VE HAKKANİYET DUYGULARI OLAN, VİZYON SAHİBİ BİR REKTÖR. AYRICA REKTÖR KADAR ATANACAK KADROLARDA ÇOK ÖNEMLİ. REKTÖRÜ TEMSİL EDEN MAKAMLARINDA EHİL VE LİYAKAT SAHİBİ DÜRÜST KİŞİLERE VERİLMESİ ÖNEMLİ. BU ATAMALAR UZUN ZAMANDIR ÜNİVERSİTEDE SORUNLU. ÇEVRE ÜNİVERSİTELER BİZE YAKLAŞIYOR, BAZILARI İLE MESAFE GİDEREK AÇILIYOR. ÖĞRENCİ VE BİNA SAYISININ ÇOKLUĞU İYİ ÜNİVERSİTE ANLAMINA GELMİYOR. KRİTERLER FARKLI VE BİZİM ÜNİ. MİZ GERİLERDE KALIYOR.

Husamettin
10.07.2016 21:56:41
Sayin son ksle bu ne hirs birini destekleyebilirsin ama dalkavuk gibi seviyesiz ifsdesi sizin rektorluk secim surecine bakisinizi gosteriyor. Burada zikrettiginiz bilal hoca gibi degerli insanlarin verdigi mucadeleyi verinde konusun. Huseyin yilmaz oy alamayacaksa ne cekiniyrsunuz herkes seviyenizi girsun iste

Adil
10.07.2016 22:44:00
Bırakın Hilmiyi de Salı günü kimi rektör seçeceğiz ona bakalım. Ben şahsen oy vereceğim adayda iki şey arayacağım: 1. Rektörlük konusunda deneyimli olmak. Arkadaşlar bu iş acemi işi değil. Oy vereceğimiz adayın hem üniversiteyi, hem şehri hem de Ankarayı çok iyi tanıması lazım. 2. Rektörün blli bir görüşe saplanmayıp bütün üniversiteyi kuşatması lazım. Bu özellik iki adayda var. Biri Faruk Hoca diğeri Hüseyin Hoca. Bu iki hocamız ayrımcılık duygularını aşmış bütün üniversiteyi kuşatacak bir yönetim anlayışına sahiptir. Ancak Faruk Hoca bir hayli yıprandı. Etrafını menfaat çeteleri sardı. Kafeler , orpiler, siysetle cıvık ilişkiler vs. Bir de atanırsa Rektörlükte son dönemi olacak. Ertan rektörlük yapacak Hoca da emekliliğe hazırlanacak 66 yaşına geliş bir Hocayı siz umhurbaşanı olsanız rektör atar mısınız? Bu durumda geriye Hüseyin Yılmaz kalıyor. Oyu 200´ü aşarsa kesin rektör. Her kesimin oyunu rahat alabiliyor Hüseyin Hoca. Dürüstlüğüne ve adaletine herkes inanıyor ve güveniyor. Her şeyden önce güler yüzlü mütevazı bir kişiliğe sahip. Alim Yıldız Hocaya gelince, o ancak yardımcılık yapabilir. Dar bir kesime hitap ediyor. Oyları da rektörüğe yetece kadar değil. 100ün az atı veya az üstü görülüyor. Kendisine oy verecek prof. sayısı 10u geçmiyor. O proflarn da yarısı ilahiyatçı. Koskoca bir üniversitede 10 profesörün desteğiyle rektörlük yapılabilir mi. Yani ekibi zayıf. Hastanede yardımcı doçentlere başhekimlik teklif ediyor. Oysa Faruk Hocada en az 50-60, Hüseyin Hocada ise en az 60-70 profesör hocanın desteği var. Diğer adayardan Öcal Berkan da bir atak yapabilir. Hayati Beyle birleşirse üçüncülüğü alabilir Öcal Hoca. Ama siyasi desteği en zayıf adaylardan biri ve şahsen şansını zayıf görüyorum. Hayati Öztürkün oyları gün geçtikçe eriyor. Yeltekin Alevi oylara oynuyor. O da yetmez. Hadi hayırlısı bakalım. Talih kuşu ya da Üniversitenin yükü kimin omuzlarına binecek.

SonKale
11.07.2016 08:45:23
Husamettin Bey, anladığım kadarıyla "dalkavuk" ifadesi dışında söylediklerime itirazınız yok. Yani Hüseyin Beyin ÇATI ADAY olduğunu, sağ cenahın adayı olmadığını, YÖK´ten ve Cumhurbaşkanımızdan veto yiyeceğini kabul ediyorsunuz. Şunu özellikle ifade edeyim ki ben dalkavuk ifadesini çevresindeki hocalar için değil, Hüseyin Bey´in etrafındaki algı operasyonu yürüten gazeteci kılığındaki kiralık kalemler ve şehirdeki menfaat grupları için kullandım. Lütfen üzerinize alınmayın.

Son söz
11.07.2016 14:04:31
Seçim sözcüğü günümüzde artık o kadar itici hale geldi ki rektörlük seçimleri de maalesef günümüz siyasi seçimleri gibi artık. Kadrolaşma, çıkar ilişkileri vb. konular.Eğitim, öğretim, sağlık ikinci plana kalmış durumda .Hastanenin bir çok bölümü içler acısı. üst düzey personeller çocukları için kadro koşuşturmasında. Dayın varsa bir de yalakaysan işin yürür. Daire Başkanlarının bir tanesinden geçtik 2. çocukları için kadro şu an ilanda ve seçim arefesinde yapılan alışılmış durumlar."Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste" Adil yöneticiler gelmesi dileğiyle .

yusuf kul
12.07.2016 21:23:56
hüseyin yılmaz´ın kaç oy alacağı önemli değil. sıralamaya girsin yeter.