BİLGİN Nereye Koşuyor?

BİLGİN Nereye Koşuyor?

Sivas'ın en ilginç siyasetçilerinden biri olan Hilmi BİLGİN'in hızlı yükselişi kamuoyunda konuşulurken, bu hızlı yükselişin hızlı düşüşünün ise şu aralar açık seçik gözlemlendiği vurgulanıyor. Baro başkanlığından vekilliğe uzanan yolun sonuna gelindiği ve

Sivas’ın en ilginç siyasetçilerinden biri olan Hilmi BİLGİN’in hızlı yükselişi kamuoyunda konuşulurken, bu hızlı yükselişin hızlı düşüşünün ise şu aralar açık seçik gözlemlendiği vurgulanıyor. Baro başkanlığından vekilliğe uzanan yolun sonuna gelindiği ve BİLGİN’in vekillik serüveninin önümüzdeki yaz sonlanacağı Sivas kamuoyunda en çok dillendirilen konuların başında geliyor.

 Sivas’ın en ilginç siyasetçisi olan Hilmi BİLGİN başarısızlığı ile kamuoyunda anımsanırken, şahsi başarı ve yükselişi ile de konuşulmaya devam ediyor. Yakın arkadaşı Burhanettin KURU ile yola çıkan, lakin kendini emniyete alıp Meclis geçtikten sonra yavaş yavaş yol arkadaşı KURU’yu tasfiye eden BİLGİN’in, kendisi için gelecek ayarlamada gösterdiği başarı göz kamaştırıyor.

Sivas ve Sivaslı’nın sorunlarını asgari ücretle on onbeş kişiyi işe yerleştirmek ve ufak tefek atama ve tayinlerle sınırlandıran BİLGİN’in, kendisi ile ilgili güzel çalışmalar yaptığı ifade ediliyor.

Avukatlıktan, baro başkanlığına, baro başkanlığından Vekilliğe uzanan hızlı yükseliş büyüsünün bozulduğunu belirten siyasi analistler, başta kendi ilçesi Kangal olmak üzere Sivas genelinde vatandaşların BİLGİN’i çok başarısız bulduklarını dile getiriyorlar.

Hilmi BİLGİN’in aday yapılması durumunda pek çok Ak Partili seçmenin Ak Partiye oy vermeyeceğini dile getirmesi, parti yetkililerince de analiz ediliyor.