BiLiM İNSANLARI GÖREVE!

BiLiM İNSANLARI GÖREVE!

SİVAS´ta doğa gözlemcilerinin dikkat çektiği bir gerçek yavaş yavaş netleşiyor.Şehrin dört bir yanında serçeler olması gerekirken, MART itibariyle SİVAS´ta pek çok yerde serçe görülmemesi şaşkınlık ile karşılandı.

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS´ta doğayı takip edip gözlemleyen bilim insanı var mı bilinmez ama doğada canlı popülasyonunda değişik durumlar yaşanıyor.

SİVAS genelinde 2005 yılından itibaren ?sığırcık? kuşlarının sayılarının azaldığı hatta pek çok bölgeye gelmedikleri gözlemlenirken, 2020 yılı itibariyle de MART başı gibi serçelerin şehri terk ettiği belirtiliyor.

SİVAS´taki doğa severlerin dikkatini çeken bir gerçek ise iyice gözlemlenince ortaya çıkıyor. Şehrin pek çok noktasında az sayıda serçe görülürken, serçe sürülerinin şehri terk ettikleri vurgulanıyor. Normalde her ağaç her çatıda var olan serçelerin, bu yıl itibariyle ilk defa şehri terk etmeleri hayretle izleniyor.

Bilim insanlarının bu konu hakkında ne düşündükleri veya bir araştırma içine girip girmeyecekleri ise merak ediliyor.

 TÜRKİYE SERÇELERİ

Türkiye´de sekiz farklı tür serçe yaşıyor.

?Ev serçesi, ağaç serçesi, söğüt serçesi, kaya serçesi, kar serçesi, sarı boğazlı serçe, boz serçe ve küçük serçe??

Anadolu´daki serçe türleri isimlerinden de anlaşılabileceği gibi farklı yaşam alanı tercih eden ama birbirine çok benzer dış görünüş ve beslenme özelliklerine sahip canlı türleri.



Anahtar Kelimeler: BiLiM İNSANLARI GÖREVE