Tarih: 07.05.2014 07:48

BİLİM ŞENLİĞİ YERİNE BAHAR ŞENLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Üniversitesi ile hemen hemen aynı zamanda kurulan Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere bir çok üniversite dünya ölçeğinde bilimsel büyük başarılara imza atarken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bahar şenliklerine hazırlanıyor.

 Sivas’ın motoru olması gereken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bahar şenliğine hazırlanıyor. Rektörlük seçim zamanı bir çok basın yayın kuruluşunu ziyaret ederek Sivas Cumhuriyet Üniversitesini Kayseri Erciyes Üniversitesi başta olmak üzere, bir çok üniversitenin üzerine çıkaracağını ifade eden Rektör KOCACIK’ın seçilmesi sonrasından iki yıl geçmesine rağmen bu sözünü ne kadar yerine getirdiği merak ediliyor.

Son iki yıldır haksız kadrolaşmalar, “branşı olmadığı halde alakası olmayan başka bölümlere dekan atanma, kişiye göre kadro ilanı, yedeği olmadan araştırma görevlisi alma, belli insanların belli yerlere getirilmesi” gibi iddialarla gündemden düşmeyen Üniversitenin, bu iddialara cevap vermek yerine bahar şenliğine hazırlanması yadırganmaya devam ediyor.

Öğrencilerin araştırma, inceleme çalışmaları için kaynak bulunmazken niteliği sorgulanan eğlence programları için heyecanın dorukta olması anlaşılamıyor.

Üniversite öğrencilerinden beklenen nitelikli drama, tiyatro,seviyeli müzik yapımı ve sunumu, edebiyatın her dalında eser ortaya koymak ve sair güzel sanat dallarında kendini ispat etmek,spor alanlarında çalışma yapmak  gibi niteliği yüksek çalışmalar ise üniversitelerimizden beklendiği halde fazlaca görülemediği için eleştiri alıyor.

Sivas kamuoyu Cumhuriyet Üniversitesinin dünya ölçeğinde bir bilim şenliğini ne zaman yapacağını ise merakla beklemeye devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —