BİLSEM`DEN 3. BİLİM SANAT ŞENLİĞİ

BİLSEM`DEN 3. BİLİM SANAT ŞENLİĞİ

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ilki 2012 yılında gerçekleştirilen Bilim Sanat Şenliğinin bu yıl üçüncüsü yapıldı. Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik yoğun ilgiyle karşılandı. Kongre müzesi bahçesin

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ilki 2012 yılında gerçekleştirilen Bilim Sanat Şenliğinin bu yıl üçüncüsü yapıldı. Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik yoğun ilgiyle karşılandı. Kongre müzesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte birbirinden ilginç çalışmalar öğrenciler tarafından tanıtıldı.

Açılışa vali Yardımcısı Ömer KALAYLI, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN, Milli Eğitim Müdür Vekili Çetin ÖZDEMİR, Milli Eğitim Şube Müdürleri Savaş KORKMAZ ve Latif ÇETİNGÖZ; okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

İki gün devam eden şenlik yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.10 farklı stanttan oluşan sergi alanında onlarca farklı etkinlik yer aldı.

Eğlenceli etkinliklerle matematiği sevdirmeyi amaçlayan oyunlar ve etkinlikler öğrenciler tarafından ziyaretçilere sunuldu. Matematik Öğretmeni Selahattin KUŞÇU’nun uzun tecrübeleri sonucunda ortaya çıkardığı çalışmalar öğrencilerle birlikte yorumlandı ve sergilendi. İçerisinde yarışma ve soruların da bulunduğu matematik standı gezenler tarafından yoğun ilgi gördü.

Fen Bilimleri alanında fizik, kimya ve biyoloji alanından birçok farklı deney sergilendi. Kimya ve biyoloji deneylerinin yoğun olduğu stant ta birbirinden ilginç gösterilere yer verildi.

Resim alanında da öğrencilerin yaptığı birbirinden ilginç ürünler sergilendi. Beyaz bez üzerine öğrencilerin yaptıkları resimlere sergiyi gezenlerde eşlik etti. Özellikle Soma Faciasında hayatını kaybeden işçilerin temsili resmi yoğun ilgiyle karşılandı.

Tarih ve sosyal bilimler bölümünde öğrenciler tarihsel süreç içerisinde yaşamın serüvenini anlatan üç boyutlu çalışma yoğun ilgi gördü. Mısır piramitlerinin üç boyutlu çalışması da öğrenciler tarafından ustaca sergilendi ve piramitlerin gizemleri gezenlere anlatıldı.

Müzik bölümünde öğrencilerin piyano, keman ve gitarla yapılan bireysel performanslar göz doldururdu.

Yabancı dil bölümünde eğlenceli yarışmalar yapıldığı ve soruların soruldu. Dil sanatları bölümünde ise Bilim Ve Sanat Merkezinin yayınlamış olduğu kitap dergi ve gazeteler, kitapçıklar ve broşürlerin yanında eğlenceli zekâ oyunlarının bulunduğu yayınlar sergilendi.