BİLSEM`DEN BOZKIRIN TEZENESİ

BİLSEM`DEN BOZKIRIN TEZENESİ

BİLSEM`DEN BOZKIRIN TEZENESİ

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi`nin öğretmenleri ile öğrenci velilerinden oluşan halk müziği korosu, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş`ı türkülerle andı. Üstün yetenekli öğrencilere eğitim veren Sivas Bilim ve Sanat Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi`nde düzenlediği Türk Halk Müziği konseri ile ünlü halk ozanı Neşet Ertaş`ı andı.

Okul öğretmenleri ve öğrenci velilerinden oluşan halk müziği korosu, Ertaş`a ait 14 eseri seslendirdi. Yaklaşık 1,5 saat süren konseri Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar`ın yanı sıra 600`e yakın davetli de takip etti. Birçok kişinin ayakta izlediği konser izleyicilerden yoğun ilgi gördü.3 aylık bir çalışma sonrasında ortaya çıkan konser davetlilerden büyük alkış aldı. 7 öğretmen ve 9 öğrenci velisinin yer aldığı koronun şefliğini okul müzik öğretmeni Rahmet Polat yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bahattin Özdemir konserin bir heyecanın ürünü olduğunu konsere katkıda bulunan öğrenci velilerinin ve öğretmenlerinin büyük özveriyle çalıştıklarını ve amatör heyecanın ürüne dönüştüğünü ifade etti.

Konsere katılarak desteklerini dile getiren Vali Yardımcısı Mustafa Aydın?a, Milli Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar?a ve etkinliklerde sürekli yanımızda gördüğümüz velilerimize ve diğer konuklarımıza çok teşekkür ediyorum dedi.



Anahtar Kelimeler: 0